hoće li se pojaviti?

Procurili službeni detalji: Princ Harry i Meghan Markle izbačeni su iz protokola krunidbe kralja Charlesa III.

20.03.2023 u 12:42

Bionic
Reading

U medije su dospjeli detalji službenog protokola krunidbe kralja Charlesa III., a sada je posve jasno da u njoj neće sudjelovati princ Harry i Meghan Markle. Ipak, u tijeku su pregovori da se pojave kao obični gledatelji

Krunidba kralja Charlesa III. sve je bliže, a još uvijek nije poznato hoće li na njoj biti prisutan njegov najmlađi sin Harry, bilo sam, bilo u društvu supruge Meghan Markle.

No, posljednji potez iz kraljevske Palače daje naslutiti kako na njihov dolazak nitko ozbiljno ne računa, a čak i ako se pojave, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće imati nikakvu ulogu u službenom protokolu!

Dugo se nagađalo kako će se u kraljevskoj obitelji odlučiti upravo na potez isključenja princa Harryja i obitelji iz službene procedure krunidbe, a to su sada potvrdili službeni dokument o organizaciji svečanosti koji su procurili u javnost.

Naime, u njima je vidljiv izostanak princa Harryja, Meghan i njihovo dvoje djece, princa Archieja i princeze Lilibet.

  • +5
Princ Andrew i kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: Euan Cherry/Daily Mail / PA Images / Profimedia

Navodno, kralj Charles želi da krunidbi aktivno prisustvuju samo članovi obitelji koji redovito obavljaju svoje kraljevske dužnosti pa će se tako uz bok kralju naći njegov najstariji sin i nasljednik princ William sa suprugom Kate te njihova djeca George, Charlotte i Louis.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su početkom ožujka dobili pozivnice za prisustvovanje krunidbi, no njihov je glasnogovornik tada poručio kako još nisu spremni dati svoj konačni odgovor.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Istovremeno, jedan je anonimni kraljevski izvor rekao za The Sun kako su u tijeku intenzivni pregovori kojima se odlučuje hoće li Harry i Meghan doći na krunidbu ili ne.

'Palača se svim silama trudi što prije zaključiti pregovore jer moraju utvrditi čitav protokol. Svako odugovlačenje može voditi u kaos. Moguće je da dogovora ne dođe te Harry i Meghan neće biti prisutni. S obzirom na to da Palača nema kontrolu nad njihovom odlukom, u tijeku je organizacija dva rasporeda: jedan u kojem su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prisutni krunidbi i drugi u kojem ih nema', otkrio je izvor.