NA PROMOCIJI KNJIGE

Zbog Darija Srne sinoć se okupila društvena krema, no najponosnija bila je njegova samozatajna obitelj - majka Milka i braća Igor i Renato

07.11.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Sinoć je u Zagrebu legendarni kapetan Vatrenih i sportski direktor Šahtara iz ukrajinskog Donjecka, Darijo Srna, predstavio autobiografiju u kojoj govori o djetinjstvu u Metkoviću, ratu, sportskom odrastanju, supruzi Mireli i obitelji te najvećim uspjesima i krizama koje je prolazio u životu

Zagrebački hotel Esplanade sinoć je bio dupkom pun, što i ne treba čuditi kada je tamo održana promocija knjige nekadašanjeg nogometaša i kapetana Vatrenih, Darija Srne. Riječ je o knjizi 'Zašto te zovu Srna’, a napisala ju je novinarka i spisateljica Milana Vlaović, bivša supruga Gorana Vlaovića.

Bilo je tu njegovih nekadašnjih kolega s nogometnih terena, nogometnih izbornika i trenera pod čijom je palicom igrao, ali i dragih prijatelja iz estradnog i showbiz svijeta, koji su svojim dolaskom došli pružiti podršku mnogima jednom od najomiljenijih hrvatskih nogometaša.

Ipak, posebno mjesto u prvom redu bilo je rezervirano za njegove najmilije, suprugu Mirelu Forić Srnu, ali i samozatajnu obitelj - majku Milku te braću Igora i Roberta, koji su s ponosom gledali Darija kako s mikrofonom u ruci govori o knjizi.

'Kad imaš ljude iza sebe kao što su moja braća, mama, tata, supruga, djeca, punica... sve je lakše', rekao je u suzama sinoć Darijo Srna i najavio kako će prihod od prodaje autobiografije ići djeci koja su ostala bez roditelja zbog rata u Ukrajini.

Darijo Srna u svim je svojim intervjuima često i rado isticao i naglašavao kako mu je obitelj najveća podrška, a na promociji nedostajalo je još samo jedna osoba, koja nije mogla doživjeti ovaj trenutak - Srnin otac Uzeir koji je preminuo 2016. godine.

  • +75
Promocija biografije Darija Srne Izvor: Cropix / Autor: BILJANA BLIVAJS

Otac Uzeir iz prvog braka s Nadom, s kojom se vjenčao u Metkoviću, dobio je prvog sina Renata. Taj brak nije dugo potrajao, pa je Uzier Srna na četiri godine otišao u Francusku, a nakon povratka u Metković oženio se s Milkom s kojom je dobio Darija i Igora.

Darijo Srna od prvog je dana iznimno povezan sa starijim bratom Igorom, koji ima blaži oblik Downovog sindroma, a koliko mu znači govori i da je njegovo ime istetovirao na prsima. Upravo zbog Igora, Srna je posebno slab na djecu s Downovim sindromom, kojima financijski pomaže na razne načine.