Brigitte Macron

Zašto je nova francuska prva dama tako posebna

10.05.2017 u 06:43

Bionic
Reading

U svjetlu pobjede novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona proteklog vikenda, sve su oči uglavnom bile uprte u njegovu suprugu Brigitte Macron. Njihova nevjerojatna ljubavna priča mnoge je šokirala. Brigitte je Emmanuelu predavala francuski u srednjoj školi, nakon čega su se zaljubili. Potom se rastala od tadašnjeg supruga, a danas je prva dama Francuske i u skladnom braku s nekadašnjim učenikom

1. Profesorica je francuskog i latinskog jezika

Brigitte Macron predavala je francuski i latinski jezik te dramsku umjetnost u jezuitskoj gimnaziji La Providence u francuskom gradu Amiensu.Tamo je i upoznala sadašnjeg supruga, novoizabranog predsjednika Emmanuela Macrona. Trenutno predaje književnost na prestižnom sveučilištu Lycée Saint-Louis de Gonzague u Parizu

2. Ima djecu i unučad

Osim što je tijekom radnog vremena stalno okružena djecom, Brigitte s bivšim suprugom, bankarom Andréom-Louisom Auzièreom, ima troje vlastite. Osim što je majka, ona je danas i baka sedmero unučadi.

3. Voli i prati modu

Mnogi modni časopisi već su naveliko pohvalili njezin netipični stil kojim odskače od većine Francuskinja i dama u 60-ima. Naime, nova prva dama ne vidi problem u nošenju odvažnih komada poput suknji i haljina iznad koljena u paru s vrtoglavo visokim štiklama, a nedavno smo je mogli vidjeti i u kožnim hlačama. 

  • +6
Modni stil Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

4. Frizura joj je uvijek postojana

Već godinama vjerna je istoj prepoznatljivoj frizuri, poludugom plavom bobu. Istovremeno mnoge snažne ženske vođe sklone su sličnoj frizuri. Angela Merkel i Nicola Sturgeon neke su od njih, ali moramo primijetiti kako Brigitte ipak to nosi mnogo bolje. 

A post shared by Bekia (@bekiaes) on

5. Dolazi iz industrijskog dijela Francuske

Rođena je i odrasla u Amiensu, industrijskom gradu jugozapadno od Lillea. Osim toga, njezini su roditelji vlasnici tvornice čokolade Trogneux,  jedne od poznatijih u Francuskoj. 

6. Voli penjanje

Ovo je jedna od stvari koje ima zajedničke s američkom političarkom Hillary Clinton. U svoje slobodno vrijeme Brigitte voli planinariti, ali i uspinjati se uz stijene. 

7. Ona je suprugova desna ruka

Kao i svaka prva dama, imat će obveze koje se od nje očekuju, ali osim toga, ona je Emmanuelu pomagala u pisanju govora i slagala je njegov raspored. 'Bez nje ne bih bio ono što sam danas', rekao je tijekom kampanje novi francuski predsjednik. 

A post shared by Café & Cia (@cecesu) on

8. Ruši stereotipe

Kao što mnogi već vjerojatno znaju, Brigitte je 24 godine starija od svog supruga Emmanuela što ovu ljubav čini izuzetnim slučajem. Ona je bila učiteljica glume u privatnoj školi 1992. godine, u kojoj je upoznala tada 15-godišnjeg Macrona, a on je glumio u školskoj predstavi 'The Meteor's Strategy'. Upravo je ta predstava bila sudbonosna jer su se njih dvoje zaljubili, iako je ona bila u braku. Macronovi roditelji bili su osupnuti razvojem događaja pa su preselili sina u drugu školu. No ni to nije pomoglo. Njih dvoje nastavili su vezu dugim telefonskim razgovorima, a čim je postao punoljetan, službeno su je obznanili i počeli živjeti zajedno te se Brigitte razvela.