tko je Brigitte macron?

Ljubavna priča koja je šokirala svijet: Perspektivni političar i 24 godine starija nastavnica

25.04.2017 u 11:20

Bionic
Reading

Nakon što je u prvom krugu izbora za novog predsjednika Francuske osvojio 23,9 posto glasova te će se u drugom krugu boriti s Marine Le Pen, Emmanuel Macron ne silazi s naslovnica svjetskih medija. Ukoliko pobijedi, postat će najmlađi šef francuske države od Napoleona, a zahvaljujući njemu, prva dama će postati njegova bivša nastavnica. Snimka srednjoškolske predstave na kojoj su radili i pritom se zaljubili već se pojavila na YouTubeu

On je neovisni kandidat za francuskog predsjednika, a nazivaju ga proizvodom francuske elite i ocjenjuju da se plasirao u drugi krug izbora zato što joj se usprotivio. 39-godišnji Emmanuel Macron, ukoliko pobijedi Marine Le Pen, postat će najmlađi šef francuske države još od Napoleona.

  • +13
Brigitte Trogneux Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako se to dogodi, njegova 24 godine starija supruga Brigitte Trogneux  Macron postat će prva dama, i to sasvim neuobičajena, kao majka troje djece i baka sedmero unučadi koji nemaju nikakvu krvnu povezanost s Macronom. Dok su dosadašnje prve dame obilježile povijest svojim nesavjesnim trošenjem novca, izvanbračnim aferama i sličnim, niti jedna od njih zapravo nije bila centralna figura u životu svog supruga, za razliku od Brigitte, koja svog muža vodi od njegove 15. godine, a bila je i vrlo aktivno uključena u kampanju.

Upravo mu je ona pomagala u pisanju govora, ali i slagala njegov raspored. 'Emmanuel Macron ne bi postigao ovakav uspjeh da nije bilo nje. Ona mu je najvažnija u životu', rekao je Marc Ferracci, savjetnik u njegovoj kampanji.

'Bez nje ne bih bio ono što sam danas', rekao je tijekom kampanje Emmanuel Macron, dok su njegovi zagovornici uzvikivali ime Brigitte Trogneux.

Zanimljivo je i to da je razlika u godinama ovog bračnog para jednaka onoj još jednog predsjednika i njegove prve dame, samo obrnuto - američki predsjednik Donald Trump od svoje je Melanije stariji upravo 24 godine. Bivša učiteljica francuske književnosti i latinskog jezika potječe iz građanske obitelji poznate po tvornici čokolade u francuskom gradu Amiensu.

Bila je i učiteljica glume u privatnoj školi 1992. godine, u kojoj je upoznala tada 15-godišnjeg Macrona, a on je glumio u školskoj predstavi 'The Meteor's Strategy'. Upravo je ta predstava bila sudbonosna jer su se njih dvoje zaljubili iako je ona bila u braku, u kojem je dobila troje djece.

'Malo pomalo osvojila me njegova inteligencija. Još uvijek nisam dokučila su njegovu dubinu', priznala je gospođa Macron koja je za Paris Match otkrila da je među njima od samog početka postojala kemija te da su obožavali duge šetnje uz rijeku.

'Osjetila sam da se zaljubljujem, a i on također', rekla je potencijalna prva dama Francuske.

Macronovi roditelji bili su osupnuti razvojem događaja pa su preselili sina u drugu školu. No niti to nije pomoglo. Njih dvoje su nastavili svoju vezu dugim telefonskim razgovorima, a čim je postao punoljetan, službeno su je obznanili i počeli živjeti zajedno te se Brigitte razvela. 

Uz Macronovo se ime vežu i glasine da je zapravo homoseksualac te da mu je brak s Brigitte samo paravan. Kako bi zaustavili tračeve, supružnici su odlučili otvoriti novinarima vrata svog doma te su se pojavili na naslovnici Paris Matcha, na kojoj su pozirali u kupaćim kostimima, dok je izdanje britanskog Voguea za travanj posvetilo nekoliko stranica upravo gospođi Macron.

'Nemamo klasičnu obiteljsku priču, i to je realnost', rekao je Macron tijekom jednog od političkih govora, 'no to ne znači da se manje volimo'. Ljudi koji su radili na njegovoj kampanji izjavili su kako je Brigitte jedna od rijetkih osoba kojima vjeruje zasad najuspješniji kandidat za predsjednika Francuske.

Emmanuel Macron u predstavi Autor: Youtube

Sve o svojoj tajnoj ljubavi Macron je iznio u knjizi 'Revolution', objavljenoj u studenom prošle godine, a tada je otkriveno da njih dvoje dijele strast prema knjigama. 'Posljednjih 20 godina uključena sam u sve što on radi i čime se bavi. Ne znam zašto se svi toliko čude kada supruga stoji uz svog voljenog', rekla je u jednom od intervjua, a na pitanje novinara smatra li ga dobrim političarom, odgovorila: 'Ne postoji polje u kojem on nije dobar.'

On the phone with @barackobama.

Objavu dijeli Emmanuel Macron (@emmanuelmacron)

Za ljubav svog života Macron bi napravio sve, a što misli o njoj, dao je svima jasno do znanja: 'Dugujem joj sve, jer zbog nje sam postao ovakva osoba. Ako me izaberu, pardon, ako nas izaberu, bit će uz mene.'