6. SVIBNJA

Zašto je datum krunidbe kralja Charlesa III toliko poseban za Harryja i Meghan

12.10.2022 u 11:29

Bionic
Reading

Kako je jučer službeno potvrđeno, umjesto početkom lipnja, Charles III i službeno će postati kralj 6. svibnja, a to je datum koji ima posebno značenje za njegovog mlađeg sina, princa Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle

Slučajno ili namjerno, za sada nije poznato, no krunidba kralja Charlesa III održat će se na već dobro poznati i posebni datum za kraljevsku obitelj. Naime, jučer je objavljeno kako će krunidba biti 6. svibnja 2023., a to je datum na koji je 2019. rođen kraljev unuk Archie Harrison, stariji sin princa Harryja i Meghan Markle.

Prije negoli je službeno potvrđeno sve, datum je određen u dogovoru s vladom, Engleskom crkvom, ali i samom Palačom, a na taj isti dan, kada će njegov djed i službeno postati engleskim kraljem u Westminsterskoj opatiji, Archie će proslaviti svoj četvrti rođendan.

  • +11
Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Stefan Rousseau/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novi monarh bit će službeno okrunjen u, kako se očekuje, smanjenoj verziji drevne ceremonije koju će predvoditi nadbiskup od Canterburyja u Westminsterskoj opatiji.

'Krunidba će odražavati današnju ulogu monarha i pogled prema budućnosti, dok će biti ukorijenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši', potvrdila je palača otkrivajući datum ceremonije.

TIJEKOM PROCESIJE

[FOTO] I ona je zaplakala: Dok je gledala kako iznose kraljičin lijes, Meghan Markle nije mogla zadržati suze

Pogledaj galeriju

Iako se isprva nagađalo kako će se sve odviti 2. lipnja, na datum kada se obilježava 70 godina od krunidbe kraljice Elizabete II, to se nije dogodilo, a za sada nije poznato ni hoće li princ Harry i Meghan Markle, nakon svih sukoba i nesuglasica s kraljevskom obitelji, uopće stići u London biti podrška ocu i svekru.