KIM KARDASHIAN WEST

Zaokret u karijeri: Najpoznatija reality zvijezda želi postati odvjetnica

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 11.04.2019 13:08
  • Objavljeno 11.04.2019 u 13:08
Kim Kardashian

Kim Kardashian

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njezinom novom odlukom i potezom ostala je iznenađena čak i njezina majka, 'glava' klana Kardashian-Jenner, Kris Jenner, no Kim Kardashian u njoj je toliko ustrajna da je i u najnovijem intervjuu, onom za Vogue, potvrdila kako se nada da će pravosudni ispit položiti 2022. godine

Odavno je poznato da između najveće reality zvijezde, Kim Kardashian West, i jedne od najmoćnijih žena u svijetu modnog biznisa, Anne Wintour, postoji veliko poštovanje i divljenje, a to je glavna urednica 'modne biblije', Voguea, potvrdila stavivši ju ponovno na naslovnicu američkog izdanja, ovoga puta samu.

U najnovijem broju Voguea Kim Kardashian West iznenadila je sve odlukom o zaokretu u karijeri, pa će ona tako, od reality zvijezde, postati odvjetnica. Naime, još je prošlog ljeta Kim započela sa svojim pripravničkim stažom u jednoj odvjetničkoj tvrtki iz San Francisca, nadajući se kako će 2022. godine moći pristupiti i položiti pravosudni ispit.

Kako kaže, da napravi zaokret u karijeri i postane odvjetnica inspirirala se nakon što se angažirala oko oslobođenja Alice Marie Johnson iz zatvora. 'Nazvali su me iz Bijele kuće i tražili od mene da im pomognem promijeniti cijeli taj sustav pomilovanja. Sjedila sam tako u Rooseveltovoj sobi sa moćnicima, sucem koji je poslao u zatvor mnoge kriminalce...tada sam shvatila da se moram više informirati oko svega toga.'

Iako nije završila niti jedan fakultet, Kalifornija je jedna od četiri države u Sjedinjenim Državama u kojoj je dopušteno polaganje pravosudnog ispita bez završetka fakulteta. Umjesto toga, osoba koja želi postati odvjetnik, mora znati čitati zakone i znati ih, kao i stažirati u nekom odvjetničkom uredu ili kod suca, a što ona radi od srpnja, otkada redovno, na tjednoj bazi, odlazi u San Francisco.

U vrijeme intervjua Kim je radila i s dva profesora prava, Jessicom Jacksoni Erin Haney. 'Na prvoj godini morate 'pokriti' tri dijela: kazneno pravo, prekršaje i ugovore. Za mene su najkonfuzniji prekršaji, ugovori su poprilično dosadni, dok kazneno pravo mogu uraditi i u snu. Izašla sam na prvi ispit i dobila najbolju ocjenu. To je za mene bilo doista lagano', otkrila je Kim Kardashian West.

  • +6
  • +3

Kim Kardashian West

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ljubav i interes prema pravu rodila se još u ranim godinama, kada bi se ušuljala u ured svog pokojnog oca Roberta Kardashiana i čitala spise. 'Moj otac je imao knjižnicu, ali i tajnu sobu u kojoj su se nalazili svi dokazni materijali iz slučaja O.J. Simpsona. Vikendima bi se ušuljala i čitala sve to. Forenzika me jako zanimala.'

Hoće li doista postati odvjetnica ili je to tek samo prolazni hir, ne znamo, no biti će zanimljivo doznati, ukoliko i položi pravosudni ispit i započne svoje novu karijeru, tko će biti njezin prvi klijent.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!