Ljubav na HRT-u

Zajedno u 'Petom danu', zajedno u privatnom životu: Marija Selak i Nino Raspudić očekuju prinovu?

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Darko Tomas / CROPIX, Igor Kralj/PIXSELL

Zaštitna lica HRT-ove emisije 'Peti dan', koja će uskoro krenuti s desetom sezonom, filozofkinja i bioetičarka Marija Selak te politički analitičar i komentator Večernjeg lista Nino Raspudić, osim zbog te obljetnice, imat će drugih razloga za slavlje. Kako doznajemo, postat će roditelji

Poznata televizijska lica Marija Selak i Nino Raspudić godinama čine postavu polemične emisije 'Peti dan', a u javnosti je malo poznato to da su već nekoliko godina u sretnoj ljubavnoj vezi. Iz pouzdanih izvora doznali smo da očekuju dijete, pa smo tragom te informacije kontaktirali s njima.

Selak to nam, međutim, u telefonskom razgovoru nije željela komentirati. 'Moj privatni život je samo moj', ljubazno nam je rekla, ne demantirajući informaciju o trudnoći.

Raspudić pak nije bio telefonski dostupan.

Marija Selak je zahvaljujući sudjelovanju u 'Petom danu', ali i objavljivanju različitih ogleda i polemika u mnogim medijima, postala jedna od najpoznatijih društvenih analitičarki. Docentica je humanističkih znanosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Dolazi iz velike obitelji, ima dva brata i sestru, a roditelji su joj profesori.

'Izbacuje me iz takta neautentična briga za opće dobro, lažni aktivizam u kojem je 'humanitarizam praćen mržnjom prema svijetu gdje se ljubi čovječanstvo uopće da se ne bi moralo ljubiti pojedina bića', kao što je na jednom mjestu Camus lijepo napisao. A ljuti me i naš kolonijalni mentalitet, 'klanjanje' svemu inozemnome, isključivost, previše politike u životu i premalo političkog u politici…', izjavila je svojedobno za Jet set.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Nino Raspudić je talijanist, aktivist i publicist te docent za talijansku književnost na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je 2008. Piše za Večernji list i banjalučke Nezavisne novine, a jedan je od urednika emisije Reflex na sarajevskoj OBN televiziji. Napisao je nekoliko knjiga. Poznat je i kao jedan od inicijatora podizanja spomenika Bruceu Leeju u rodnom Mostaru.

Raspudić je također odrastao u velikoj obitelji, najstarije je od četvero djece. Otac mu je bio nastavnik matematike, a majka arhitektica. Bio je u braku, u kojem je postao otac djevojčice.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!