SADA SVE IMA SMISLA

Za njezin uspjeh zaslužan je ljubavni brodolom: Prekid veze Adele je inspirirao za album koji ju je lansirao među zvijezde, a sve se posložilo tek kada se rastala, preselila u Ameriku i izgubila 45 kilograma

18.10.2021 u 06:22

Bionic
Reading

Njezini najvjerniji obožavatelji godinama su čekali i napokon je došao trenutak da Adele predstavi svijetu svoj novi singl ‘Easy on Me’, ujedno najavu njezina novog albuma. Tko je britanska pjevačica, kojoj je privatnost uvijek bila draža od slave i popularnosti, a koja je svojim nevjerojatnim glasom i predivnim baladama zaludila sve. Jedna od najbogatijih, ali i najnagrađivanijih pjevačica svih vremena ima životnu priču vrijednu divljenja

Njezino puno ime je Adele Laurie Blue Adkins, no svijet je zna samo kao - Adele. Rođena je 5. svibnja 1988. u britanskom gradu Tottenhamu u vezi Britanke Penny Adkins i Velšanina Marka Evansa. Njezin otac bio je alkoholičar i napustio ih je kada je imala samo dvije godine, nakon čega su ona i mama bile prepuštene same sebi.

Upravo i zbog toga njih su dvije postale iznimno povezane, a upravo joj je majka bila najveća podrška i podupirala ju je da se počne baviti glazbom. Majka i kći zajedno su odlazile na koncerte, a da ima glazbenog talenta, Adele je pokazala sa samo četiri godine, kada je, inspirirana tada popularnim ženskim bendom Spice Girls, počela izvoditi razne tonove.

Adele - Easy On Me (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kada je imala devet godina, Adele se s majkom preselila u Brighton, da bi se dvije godine kasnije odselile u London i smjestile u Brixotonu, a potom i West Norwoodu. Upravo ju je taj kvart u južnom Londonu inspirirao godinama kasnije za hit Hometown Glory’. Većinu djetinjstva provela je u Brockwell parku, u kojem je s prijateljima svirala gitaru i pjevala. Tog razdoblja prisjetila se i u pjesmi iz 2015.,Million Years Ago’.

Kada je napunila 14, Adele je otkrila glazbu koja joj najbolje odgovara, a koju su izvodile Etta James i Ella Fitzgerald i to joj je otvorilo neke nove vidike. Upravo slušajući Ettu James upoznala je dobro i svoj glas, a iste godine upisala je umjetničku školu BRIT School of Arts te ju je završila s Leonom Lewis i Jessie J. Upravo svojim učiteljima najviše zahvaljuje za to što su prepoznali njezin talent i pomogli joj da se pronađe.

  • +15
Adele Izvor: Profimedia / Autor: Jim Smeal/BEI/Shutterstock / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon završetka škole objavila je dvije pjesme na online platformi, a zanimljivo je da je u to doba umjesto o solo karijeri razmišljala o tome da bude lovac na talente. No jedan trenutak promijenio joj je život. Tijekom priprema za školu snimila je neke demo snimke, a njezin ih je prijatelj objavio na MySpaceu, na kojem ih je čuo Richard Russell iz XL Recordingsa i ostalo je, moglo bi se reći - povijest.

Russell je bio oduševljen njezinim senzualnim glasom, kao i glasovnim sposobnostima, stoga nije puno oklijevao. Na prvu Adele je mislila da je riječ o nekom luđaku ili pervertitu s interneta jer do tada nije čula za tu diskografsku kuću, no na kraju je ipak otišla na sastanak. Upravo je s njima izdala drugi singl Chasing Pavements, nakon kojeg su počele pristizati ponude.

Adele - Someone Like You Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon što je upoznala producenta Jima Abbissa izdala je debi album ’19’, nakon kojeg je na tržište stigao i megauspješni ’21. A kako je svojedobno ustvrdila, za njezin je uspjeh zapravo zaslužan ljubavni brodolom, koji ju je inspirirao.

Naime 2009. Adele je upoznala fotografa Alexa Sturrocka, s kojim se upustila u vezu. Detalji nisu pretjerano poznati jer je od samog početka karijere bila škrta po pitanju privatnog života, no njezini su bliski prijatelji u više navrata rekli da je bila riječ o ‘bolesnoj vezi’. Tvrdili su da se loše odnosio prema njoj i na kraju ju je ostavio, a već mjesec dana kasnije zaručio se s drugom. To ju je slomilo, no iz te je priče nastala pjesma ‘Someone Like You’ i postala svjetski hit, a našla se na albumu ’21’.

Adele - When We Were Young - Live at The BRIT Awards 2016 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

‘Bila sam potpuno slomljena pišući pjesme za ovaj album. Znala sam popiti i po dvije boce vina i danima plakati. On je bio moja srodna duša. Imali smo sve i bili smo par. Završavali smo jedno drugome rečenice, samo pogledom u moje oči znao je kako se osjećam. Voljeli smo iste stvari, mrzili iste, kada je on bio hrabar, bila sam i ja, kada je on bio slab, bila sam i ja… Bili smo kao blizanci. Mislim da se rijetko nalaze takve osobe i vjerojatno ću ga tražiti i u drugim muškarcima’, priznala je u to doba, kao i da bi mu se, da je on to htio, vratila, unatoč tome što ju je ponižavao i govorio da nije dovoljno dobra da uspije.

Najbolje od svega, nakon izlaska albuma dotični se ukazao i tražio postotak od prodaje, tvrdeći da je on najzaslužniji za njezin uspjeh te da nije bilo njega, ne bi bilo ni pjesama. Drama je završila i na sudu, no pobjedu je odnijela Adele.

Adele - Hello Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Njezin talent ubrzo je prepoznala i publika, ali i struka te ju je krenula nagrađivati najprestižnijim nagradama, među kojima je Grammy. Inače, zanimljiv je još jedan detalj iz njezina života, a to je da prije nego li započne s pisanjem novih pjesama otiđe u dućan i kupi novu bilježnicu.

‘Radim to za svaki album. Kupim novu bilježnicu, pomirišem je, jer je miris bitan, i onda na prvoj stranici velikim slovima napišem koliko imam godina’, rekla je Adele i time zapravo objasnila kako daje imena svojim albumima, zbog čega se nagađa da će ovaj novi, koji tek treba ugledati svjetlo dana, biti nazvan - ’30’.

Inače, albumom ’25’, kako je priznala, raščistila je s prošlosti, a stigla su i nova vremena jer je tada već postala majka.

U međuvremenu je neke turneje morala i otkazati. Riječ je o događaju iz listopada 2011., kada su joj prokrvarile glasnice. U službenom priopćenju zamolila je za razumijevanje, objasnivši da neko vrijeme mora mirovati kako bi izbjegla trajno oštećenje glasa. Mjesec dana kasnije podvrgnula se laserskoj operaciji kojom joj je uklonjen benigni polip.

Adele Carpool Karaoke Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Spektakularno se vratila na pozornicu na dodjeli Grammyja u 2012., kada je ponijela kući čak šest nagrada u najvažnijim kategorijama. Uskoro je napisala, a potom i snimila naslovnu pjesmu za tada novog Jamesa Bonda, a ‘Skyfall’ i njezina senzacionalna izvedba nagrađeni su Zlatnim globusom, ali i Oscarom.

A nekako u to doba u kojem je završila na operaciji Adele je započela vezu sa Simonom Koneckijem, s kojim se poznavala još iz srednjoškolskih dana. Svoje prvo i jedino dijete dobili su 19. listopada 2012., kada se rodio Angelo James. Upravo njegovo rođenje dalo joj je ‘smisao životu’. Supružnici su od početka bili složni u jednom - njihov sin neće biti izložen pritiscima javnosti, stoga nikoga nije začudilo kada su podigli tužbu protiv paparazza, ali i tabloida koji su ih pratili u stopu.

Početkom 2017., nakon što su snimljeni s identičnim prstenjem, počelo se nagađati da je par svoju vezu i ozakonio, a to je potvrdila sama Adele tijekom pobjedničkog govora na 59. dodjeli Grammyja, kada je zahvalila ‘svom suprugu’. U ožujku 2017. na koncertu u Brisbaneu još je jednom pred obožavateljima rekla da je udana, no u najnovijem izdanju britanskog Voguea, čiju naslovnicu krasi, Adele je otkrila da se sa Simonom vjenčala 2018. godine, kao i da su se te iste godine i rastali.

Adele - Skyfall Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Privatni problemi doveli su do toga da je Adele ostavila glazbenu karijeru po strani i posvetila se sinu. Tek u travnju 2019., putem glasnogovornika, pjevačica je potvrdila ono o čemu se već duže nagađalo - ona i Simon Konecki donijeli su odluku o sporazumnom razvodu braka. ‘Nije se dogodilo ništa loše, jednostavno mi više nije odgovaralo. Bila bih jadna da nisam stavila sebe na prvo mjesto', izjavila je.

Sve je finalizirano 4. ožujka 2021., a u međuvremenu je pjevačica pronašla sreću živeći u Americi te se zaljubila u sportskog agenta Richa Paula.

Adele Carpool Karaoke Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

A otkako živi u Americi, u kojoj posjeduje čak tri vile smještene jedna do druge, više nego glazbom Adele puni novinske stupce zbog svog izgleda. Naime cijelog života britanska se pjevačica borila s viškom kilograma, no isto je tako uvijek isticala da je ona tu da osvoji glasom, a ne stasom. Čini se da je sada odlučila imati oboje. Javnost je ostala šokirana kada je ugledala njezinu fotografiju kojom je jasno dala do znanja da je u godinu dana izgubila nevjerojatnih 45 kilograma.

Kombinacija SIRT dijete i programa vježbanja, koji je za nju osmislio osobni trener Joe Wicks, bili su dobitni. Taj poseban plan prehrane, prije svega, odnosi se na kontrolu unosa kalorija. Prema navedenom planu, prva tri dana sugerira se unošenje tisuću kalorija, a zatim povećanje na 1500 te konzumiranje zelenih sokova i jela bogatih proteinom sirtuinom.

S druge strane trener ju je odlučio dovesti u formu treninzima visokog intenziteta, ne dužim od 35 minuta. Uz to, pisalo se, kombinira reformer pilates.

'Moje tijelo je objekt čitavu moju karijeru', priznala je 33-godišnja pjevačica i dodala: ‘Razumijem da sam dio žena uspjela razočarati svojim novim izgledom jer sam ih vizualno predstavljala, no još uvijek sam ista osoba. Najgore od svega je bilo vidjeti brutalne komentare koje su žene imale o mom tijelu. Razočarala sam se i sve me to jako povrijedilo.’

Kako je istaknula, uz pomoć redovite tjelovježbe riješila se anksioznosti, a na vježbanje nikada nije gledala s ciljem gubitka nakupljenih kilograma. 'Pomislila sam ako mogu svoje tijelo učiniti jačim, možda će tjelovježba jednoga dana isto djelovati na moje emocije i um.’

U svemu joj je pomogao i novi partner, a o tome je u Vogueu otvoreno progovorila: 'Ne osjećam se anksiozno i nervozno u njegovoj blizini. Ja sam 33-godišnja razvedena majka sina koja zapravo upravlja svojim životom. Znam što želim i što ne želim, a posljednje što mi u životu treba je netko tko ne zna gdje se nalazi i što zapravo želi.’