NAPETI SLUČAJEVI

'Wisting' - mračna serija o lovu na serijskog ubojicu kao stvorena za binganje

26.11.2022 u 12:50

Bionic
Reading

Nakon što otkrije da bi za smrt muškarca pronađenog u malom norveškom gradu mogao biti odgovoran notorni američki serijski ubojica, viši policijski detektiv Wisting počet će se zaplitati u klupko problema koje će kasnije biti neočekivano teško odmotati

Wisting (Wisting), kriminalistička serija potekla iz zemlje poznate po veličanstvenim fjordovima, strašnim vikinzima i odličnim krimićima – odnosno Norveške - mnogo je mračnija od polarne noći na koju su stanovnici njenih sjevernih pokrajina odavno navikli, a to je samo jedan od razloga zbog kojih ju ne možemo prestati gledati!

Nešto je trulo u državi Norveškoj

Baziran na romanima Čovjek iz pećine (2013.) i Lovački psi (2012 nagrađivanog kriminalističkog pisca Jørna Liera Horsta, u narativnom središtu Wistinga, kako to konvencije žanra i nalažu, nalazi se titularni William Wisting.

Wisting, a kojeg tumači odličan norveški glumac odličnog norveškog imena Sven Nordin, viši je policijski detektiv u gradiću u istočnoj Norveškoj po imenu Larvik, ali ujedno i udovac koji se još uvijek oporavlja od nedavnog gubitka voljene supruge.

Premda bi se Larvik na prvi pogled mogao doimati kao jedan od onih mirnih, sigurnih i u potpunosti beznačajnih gradića koji kao da su u stvarnost skliznuli s neke turističke brošure, pronalazak mrtvog tijela nepoznatog muškarca na obližnjoj farmi božićnih drvaca navodi na dijametralno suprotni zaključak.

Naime, Larvik je, kako će se to uskoro uspostaviti, potencijalno utočište Roberta Godwina - zloglasnog američkog serijskog ubojice koji dugoj ruci pravde uspješno izmiče već više od dva desetljeća, a kojem će upravo Wisting i njegov detektivski tim dodatno osnažen dvama specijalnim agentima FBI-ja, odnosno Maggie Griffin (Carrie-Anne Moss) i Johnom Banthamom (Ritchie Campbell), morati stati na kraj. Uz to, kada se u čitavu istragu igrom slučaja uplete i Wistingova kćer, ali također i novinarka Line (Thea Green Lundberg) čitava će se stvar još dodatno - i opasno - zakomplicirati...

Zamamni vizuali, jedinstveno neugodna atmosfera, dobro napisani (i odglumljeni) likovi te, naravno, napeti slučajevi Wisting čine serijom koju nikako ne bi trebali propustiti, a da vam se to slučajno ne dogodi pobrinuo se streaming servis Pickbox NOW na kojem su vam dostupne sve tri sezone!