Nakon sedmogodišnje stanke

Vratio se na ekran: Nova TV iz penzije 'povukla' omiljenog meteorologa

20.09.2021 u 09:11

Bionic
Reading

Dugogodišnji ravnatelj Državnog hidrometeorološkog zavoda i mnogima omiljeni meteorolog Ivan Čačić ponovo će gledateljima donositi informacije o vremenskoj prognozi. Četvrt stoljeća proveo je radeći na državnoj televiziji, ali povratak povratak u eter neće se dogoditi na HTV-u, već na Novoj TV

Naime, Ivan Čalić je odnedavno dio meteorološkog tima Nove TV kojeg čine Darijo Brzoja, Ana Bago i Maja Bubalo, a na tu je televiziju stigao na poziv direktorice Informativnog programa Nove TV, Ksenije Kardum, donosi Jutarnji list.

'Pred kamerama sam bio do 2014., ali posljednjih godina bilo je to sve rjeđe jer sam imao mnogo zahtjevnih zadataka i kao ravnatelj DHMZ-a i u okviru Svjetske meteorološke organizacije. Pri kraju to stvarno više nije bilo izvedivo pa sam prestao s time jer morate odlučiti koji su vam prioriteti, iako je meni prognoza zašla pod kožu i osjećao sam se dobro. Povratak prognozi vratio me u onu istu 'vibru' koja mi je bila bliska i dio mene', izjavio je Čačić, po tituli mr. sc..

'Zbog covida, protekla godina dovela je do smanjenja gotovo svih aktivnosti. Još sam službeno savjetnik u Svjetskoj meteorološkoj organizaciji, ali zapravo više nema sastanaka kao prije, konferencije se održavaju na daljinu, što je meni dosta teško pratiti iz Zagreba', pojasnio je 69-godišnji Čačić koji je. Do mirovine je radio na uspostavi svjetskog sustava za rane najave različitih tipova nepogoda. O poslu i dalje priča sa strašću, a kao naručen mu je stigao poziv Nove TV.

Za povratak na ekran imao je veliku podršku supruge Lidija. Ona je, kaže, 'bila jedna od onih presudnih jezičaca na vagi koja ga je uvjerila da prihvati taj poziv' i nije zažalio. 'Vrlo ugodno se osjećam, ekipa i sredina na Novoj TV su izuzetne, profesionalne i pozitivne', ističe.

Podsjetimo, to nije prvi put da Nova TV iz mirovine dovodi poznate meteorologe koji su godinama radili na HTV-u. Slično su napravili prije nekoliko godina i s legendarnim meteorologom Milanom Sijerkovićem.

oprez u prometu

[FOTO] Stiže jesen: Promjena vremena donijela u Zagreb kišu i pljuskove

Pogledaj galeriju