jedina iz Hrvatske

Dunja Mazzocco Drvar na europskom summitu meteorologa: 'S kolegama ću razgovarati o tome kako informacije na pitak i prihvatljiv način prenositi čitateljima i gledateljima'

11.10.2019 u 11:44

Bionic
Reading

RTL-ova vremenska prognostičarka idućeg mjeseca će sudjelovati na 13. Internacionalnoj konferenciji meteorologa i prezentera vremenske prognoze iz cijele Europe, i to kao kao jedini meteorolog iz Hrvatske. Dunja Mazzocco Drvar za tportal je otkrila na kakvom projektu radi posljednjih mjeseci te što će govoriti u Austriji

'U posljednja dva mjeseca radim na projektu adaptacije jadranskih gradova s ove i one strane Jadrana na klimatske promjene, sudjelovala sam u jednom video intervjuu na temu kapitalizma i zelene politike, pripremam dva konferencijska panela na temu klimatskih promjena. Teške su to stručne teme, vrlo kompleksne. Na samitu u Austriji s kolegama ću razgovarati o tome kako te informacije na pitak i prihvatljiv način prenositi čitateljima i gledateljima. Alpska kulisa bit će sigurno odličan poticaj. A iskoristit ću i priliku za visinske pripreme za neku od sljedećih utrka', ispričala je za tportal Dunja.

Konferencija koja se održava već 12 godina ove će godine ugostiti preznetere iz čak 30-ak televizijskih kuća, koji dolaze iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Poljske, Češke, Belgije, Nizozemske, Luksemburga, Grčke, Rumunjske i Španjolske, a ove će im se godine, prvi put pridružiti i Hrvatska. Tijekom svog radnog staža vremenska stručnjakinja je do sada, sudjelovala na brojnim konferencijama i radnim skupinama vezanim uz struku, a sada će, kaže, upoznati kolege koji se bave i komunikacijom meteorologije u medijima.

Podsjetimo, Europsko meteorološko društvo prognozu Dunje Mazzocco Drvar proglasio je najboljim TV prognozom u 2018. godini.