26. travnja

Vodimo vas na koncert Afiona u Saxu

24.04.2019 u 19:39

Bionic
Reading

Afion ovaj vikend premijerno nastupa u Saxu, a na pozornici će im se pridružiti i kulturni antropolog s FFZG-a Tomislav Pletenac sa svojim projektom KAJ VE (Nick Cave na kajkavskom) u petak u 18h odnosno ženski zbor Čipkice u subotu od 17h. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna mogu se kupiti u srijedu (20-23h), četvrtak(18-23h) i petak (17-24h) isključivo u Saxu, a broj im je ograničen na 250. Na dan će koštati 80 kuna

'Jako se veselimo našem dvostrukom koncertu u Saxu. Uvijek smo voljeli male klupske prostore jer je atmosfera intimnija, a kontakt s publikom izravniji. Na maloj sceni nema skrivanja, stojiš na sceni ogoljen i iskren. Jako smo uzbuđeni što ćemo se opet susresti u Zagrebu s našom najvjernijom publikom. Mi smo nabrijani, neke nove pjesme se kuhaju i jedva čekamo isprobati ih uživo', izjavila je Lidija Dokuzović.

Izvor: Društvene mreže

Koncert Kaj ve? kajkavski Cave projekt je prijevoda pjesama Nicka Cavea iza kojeg stoji Tomislav Pletenac, kulturni antropolog s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Prijevod pjesama ovog globalno obožavanog umjetnika na kajkavski otkiva nevjerojatnu bliskost inače udaljenih pjesničkih tradicija.

Čipkice su ženski vokalni etno ansambl. Postoje i pjevaju od 2008. g. kada ih je osnovala renomirana etno glazbenica Lidija Dokuzović (Afion) s idejom izvođenja tradicijske glazbe cijelog svijeta.

Izvor: Društvene mreže

Ideja i ljubav prema svjetskom glazbenom folkloru ne jenjava ni nakon deset godina aktivnog djelovanja i gostovanja na raznim festivalima i humanitarnim priredbama te suradnji s mnogobrojnim umjetnicima. Uz nezaobilaznu hrvatsku tradicijsku glazbu njihov bogat i šarolik repertoar obuhvaca i pjesme mnogih drugih zemalja i kontinenata, a svladavanje novih pjesama, jezika i načina pjevanja izazov je kojem se svaki puta iznova vesele.

https://www.facebook.com/chipkice/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1951186451674878/

Izvor: Društvene mreže

Čitateljima tportala darujemo 3x2 ulaznice za koncert Afiona u Saxu (26.4. u 18 sati). Dobitnici su Željko Violić, Jasna Kufner i Helena Jelovčić.