javila se iz kine

Vitomira Lončar o novom lockdownu u gradu kojem živi: 'Nije jednostavno, ali kad vidiš kako se vodi računa o ljudima, onda je ipak lakše'

29.12.2021 u 11:06

Bionic
Reading

Gotovo 13 milijuna stanovnika u kineskom gradu Xi'an od četvrtka je u strogom 'lockdownu', nakon što je u drugom krugu testiranja otkriveno 127 novih slučajeva korona virusa. Naša glumica, doktorica znanosti i profesorica koja ondje sa suprugom Ivicom Šimićem živi i radi već pet godina oglasila se na društvenim mrežama

'Malo novosti iz naših krajeva. Nitko više ne smije izaći iz kuće, osim na testiranje,koje je sjajno organizirano. Nema čekanja. U tijeku je nova runda, meni 12. test od 12.12. (hahaha), a cijeli grad je u 6. rundi, što znači 13 milijuna stanovnika svaki put', piše Vitomira Lončar u svojoj najnovijoj objavi na Facebooku.

'Upravo smo dobili dvije obavijesti: 1. javili su iz našeg 'dvorišta' da će svaka obitelj (od grada) dobiti 20 kila hrane (povrće, meso, voće, jaja, riža, ulje, brašno...) i dostava ide pred vrata stana. S našeg fakulteta su nam pak javili da nam i od njih stiže paket u kojem je sve za kuću, a naravno, i hrana. Dakako, i to je besplatno. Nije jednostavno sve skupa, ali kad vidiš kako se vodi računa o ljudima, a nema ih malo, onda je ipak lakše. Temperature po noći idu na minus 10, ali ekipa radi svoj posao. Ne vjerujte baš sve što pišu naše novine', poručila je na kraju.

'Ne možemo mi shvatiti ovaj način razmišljanja. Kulturne razlike su ogromne i bez obzira što ovdje živimo već gotovo pet godina, kineskoj se disciplini čudim svaki dan', ispričala je glumica, doktorica znanosti i profesorica ranije za tportal.

  • +3
Vitomira Lončar Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album