zadovoljna i ponosna

Vitomira Lončar podijelila velike vijesti u svojoj obitelji

30.09.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Krajem kolovoza znanstvenica, glumica i suosnivačica kazališta Mala scena obznanila je kako kreće snimati vlog, a Vitomira Lončar otkrila je i kako je napisala knjigu. Njezin uradak je ovih dana ugledao svjetlo dana, a urednica e-knjige na tri jezika (hrvatski, engleski i kineski) je Vitomirina kćer Buga Marija Šimić

'I napokon, moja najnovija knjiga je vani! Hrvatski, engleski, kineski... 'Vrijeme za promjenu'. Želi li netko krenuti u promjenu, možda je ova e-knjiga prvi korak. A sada, Tibet me čeka! Tko je rekao da je penzija vrijeme kad se čovjek napokon počne odmarati?', opisala je Vitomira Lončar u najnovijem statusu na Facebooku.

Za tportal je nedavno ispričala kako je knjiga došla ' iz čista mira'. Prije nego što su ona i suprug Ivica Šimić otišli iz Hrvatske za Kinu gdje žive pet godina, planirala je napisati udžbenik za studente kojima je predavala te je skicirala prvih dvadesetak stranica. Tu ideju odlučila staviti po strani, a prestala je pisati i svoj blog, Slamku spasa, no ove zime došlo je do preokreta.

'Može se reći da se dugo kuhala u mojoj glavi i došla je (kao i sve u životu!) baš onda kada je trebala doći. Već je bila u prijevodu na engleski pa na kineski, Darko Lukić i Ana Kordić već su bili napisali predgovor i pogovor kad me jednog jutra dočekala Bugina poruka: 'Mam, aj se javi da malo popričamo.' I lijepo mi je moje dijete objasnilo da želim li potaknuti na promjenu što je moguće više ljudi, a nakon iskustva s pandemijom tijekom koje je život prešao online, trebam krenuti s online edukacijom čiji će knjiga biti sastavni dio. Uz to je prokomentirala da sam tolike godine pisala blog i da je zaista krajnje vrijeme da počnem raditi – vlog', ispričala nam je.

  • +3
Vitomira Lončar Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album