TRAGIČAN KRAJ

Vijest koja je potresla kraljevski dvor: Na Božić preminuo bivši suprug norveške princeze

26.12.2019 u 19:40

Bionic
Reading

Ari Behn, bivši suprug norveške princeze Marthe Louise, preminuo je na Božić u 47. godini, a svi dokazi upućuju na samoubojstvo. Ova je tragična vijest pogodila cijelu kraljevsku obitelj. Kralj Harald i kraljica Sonja rekli su kako je njihov bivši zet 'godinama bio važan dio njihove obitelji' i kako će zauvijek 'čuvati drage uspomene na njega'

Ari Behn, autor koji je 14 godina bio oženjen norveškom princezom Marthom Louise, oduzeo si je život na Božić. Behnov menadžer je u izjavi koju je dao za medije zamolio da poštuju privatnost Behnove obitelji, potvrdivši kako je Behn počinio samoubojstvo.

'S velikom tugom u srcima moramo vas obavijestiti da si je Ari Behn oduzeo život', rekao je Behnov menadžer Geir Håkonsund za norveški list VG.

Behn je za 48-godišnju princezu Marthu Louise bio oženjen 14 godina, a službeno su se razveli 2016. S norveškom princezom ima tri kćeri, 16-ogodišnju Maud Angelicu, 14-ogodišnju Leah Isadoru, i 11-ogodišnju Emmu Tallulah.

U službenoj izjavi koju su za medije dali princezini roditelji, kralj Harald i kraljica Sonja stoji kako je Behn godinama bio važan dio njihove obitelji te kako će zauvijek čuvati sjećanje na njega.

Princeza Martha Louise koja je trenutno u vezi s motivacijskim govornikom Shamanom Durekom nije se oglašavala povodom smrti bivšeg supruga. Kraljevska obitelj trebala se okupiti na Božić u njihovoj vikendici u blizini Osla, no nije spomenuto je li Behn bio pozvan na božićno druženje.

  • +5
Ari Behn Izvor: Profimedia / Autor: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures - daily / Profimedia

'I mi smo ljudi', rekla je princeza kada je u kolovozu 2016. objavila razvod, dodavši kako su ona i Behn učinili sve što je bilo u njihovoj moći da njihov brak uspije'.

Preminuli autor romana i kazališnih djela u prošlosti je optužio Kevina Spaceya da ga je seksualno napastovao na koncertu povodom dodjele Nobelovih nagrada 2007. Behn je o incidentu s glumcem progovorio za radio P4 2017. godine.

'Vodili smo odličan razgovor, sjedio je odmah pored mene. Nakon pet minuta mi je predložio da izađemo zapaliti cigaretu. Potom je zavukao ruku ispod stola i uhvatio me za testise', ispričao je tada Behn. 'Tada sam imao tamnu kosu, bio sam deset godina mlađi i baš njegov tip', dodao je Behn.

Spacey, koji se povukao iz javnosti nakon što ga je desetak muškaraca optužilo za seksualno napastovanje, u to vrijeme nije odgovorio na Behnove optužbe, niti je odgovorio na poziv kada ga je People kontaktirao povodom autorove smrti.