DANAŠNJA MODNA IKONA

Victoria Beckham osvrnula se na svoj nekadašnji stil odijevanja: 'Bio je to znak moje nesigurnosti, danas se više ne trebam dokazivati odjećom'

15.06.2020 u 16:47

Bionic
Reading

Stil odijevanja poznate Britanke kroz posljednjih se dvadesetak godina značajno mijenjao. Od seksi pop ikone u oskudnim izdanjima s oblinama u prvom planu, Victoria Beckham postala je sinonim minimalističkog stila. Na svoja nekadašnja izdanja reagirala je sama gospođa Beckham

Victoria Beckham u novom je broju magazina The Guardian odgovarala na studentska pitanja o odjeći, stilu i modi, a među njima se našlo jedno koje je slavnu nekadašnju pjevačicu vratilo u prošlost.

Na pitanje kako bi opisala svoj osobni stil, gospođa Beckham kazala je da je on evaluiralo. Prisjetila se svojih nekadašnjih izdanja koja su, kako danas tvrdi, bila odraz velike nesigurnosti.

‘Kada sam pjevala u grupi Spice Girls, imali smo stilista koji je određivao izgled cijele grupe. No, istovremeno sam u privatnom životu često nosila haljine s korzetima i izraženim uskim strukom. I danas imam neke od tih haljina, no s godinama je moj stil postao mnogo ležerniji’, rekla je pa dodala:

‘Bio je to znak moje nesigurnosti i zato sam skoro uvijek nosila vrlo usku odjeću i sve ono što je naglašavalo moju figure.’

Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan Collection / Everett / Profimedia

Upravo u takvim izdanjima gledali smo je nekoliko godina i nakon što su famozne Spajsice razišle. Gospođa Beckham na crvenim se tepisima uglavnom pojavljivala u zavodljivim izdanjima, s atributima u prvom planu. Osim toga, kako je i sama rekla, uskom je odjećom naglašavala ono što je smatrala svojim najvećim adutom- vitku figuru.

Od tada je doživjela i poslovni zaokret. Pronašla se upravo u modnoj industriji, te osnovala svoj brend odjeće.

‘Više jednostavno ne mogu trčkarati uokolo u visokim potpeticama. Nekoć sam to mogla, ali provesti cijeli dan u studiju, biti mama i supruga ne dozvoljava mi više takav način odijevanja. Sjećam se kada sam prvi puta došla na reviju u predimenzioniranom odijelu i tenisicama. Svi su poludjeli jer su me prvi puta vidjeli u takvoj vrsti obuće.’

Victoria je na koncu zaključila kako je danas mnogo sigurnija u sebe te zbog toga bira odjeću koja joj prije svega pruža udobnost.

‘Znam što mi odgovara, u čemu se osjećam najbolje i kada izgledam dobro. Nosim ono što mi je udobno, a istovremeno sam zadovoljna svojim izgledom. Danas se više ne trebam dokazivati odjećom’, objasnila je. Osim toga, studentima je kazala da uvijek slijede svoj instinct, jer će ih on uvijek dovesti na pravi put.

‘Ovo gdje sam danas, je zapravo ono što volim i u čemu uživam. Dok sam pjevala u Spice Girls sam uživala, ali to su bili tinejdžerski dani. Moda i kreativnost su ono što me ispunjava. Uopće mi ne nedostaje bina i pjevanje. Moda je ono što me uzbuđuje i što me drži na životu’, rekla je Beckham.