PRIHVAĆANJE RAZNOLIKOSTI

Victoria Beckham kaže da bi modna industrija trebala imati ogromnu ulogu u pokretu Black Lives Matter

07.06.2020 u 17:18

Bionic
Reading

Poznata spajsica i modna dizajnerica Victoria Beckham na društvenim je mrežama izjavila kako smatra da bi modna industrija trebala imati veću ulogu u borbi protiv rasizma

'Modna industrija trebala bi imati ogromnu ulogu u pokretu Black Lives Matter i ja bih također trebala biti bolja. Svi možemo biti bolji. To počinje sa zapošljavanjem u i izvan naših poslova te u tvrtkama s kojima surađujemo. U firmi Victoria Beckham Limited uvijek smo se trudili prihvaćati raznolikost, no moramo biti bolji. Kao prvi korak, oformili smo unutarnju radnu grupu koja će baciti pogleda na sve – od naših timova i talenata do opskrbe, zaduženja i partnera', napisala je Victoria Beckham.

Dizajnerica je pojasnila da će novi tim pojačati odgovornost djelatnika njene tvrtke i osigurati ostvarenje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva. Njena linija ženske odjeće također će pružiti dodatno obrazovanje i podršku timova kako bi bili sigurni da je međusobna komunikacija kvalitetna i da stvarno pričaju o problemima i predrasudama u firmi i izvan nje.

'Naša je odgovornost da progovorimo i iskoristimo svoje platforme za obrazovanje, razgovor i promjene. Stvari se neće promijeniti niti riješiti u jednom danu, no očito više ne možemo čekati niti jedan dan prije nego počnemo raditi više nego prije', napisala je Victoria Beckham.

Victoria Beckham nije u potpunosti bila svjesna koliko rasizam prožima današnje društvo.

'U potpunosti sam predana biti bolja i više djelovati, kako osobno, tako i profesionalno. Nadam se da svi dijelite moje osjećaje i da činite isto sa svojim obiteljima, prijateljima i biznisima kako bismo svi mogli napraviti svoj dio u ovom ključnom problemu', zaključila je Victoria Beckham.