stroga pravila

Victoria Beckham i Jennifer Lopez na udaru zbog prikrivenog oglašavanja

08.05.2017 u 11:19

Bionic
Reading

Što se dogodi kada slavni pretjeraju s reklamiranjem na službenim Instagram profilima? Jennifer Lopez i Victoria Beckham samo su neke od 100 zvijezda koje su prošli mjesec dobile opomenu Savezne trgovinske komisije zbog 'besplatnog reklamiranja' nekog proizvoda

Stotinjak sportaša, glumaca, pjevača i ostalih utjecajnih ljudi iz svijeta dobili su prošli mjesec pismo upozorenja od Savezne trgovinske komisije zbog toga što ne prijavljuju prihode od reklamiranje određenih proizvoda. Na dugom 'zvjezdanom' popisu našla se i nekadašnja pjevačica, danas dizajnerica i uspješna poslovna žena Victoria Beckham.

Suprugu planetarno poznatog nogometaša Davida Beckham na službenom Instagram profilu prati nešto više od 15 milijuna ljudi, a na njemu često objavljuje omiljene kreacije. Međutim, ovoga puta Victoria je dobila opomenu zbog promocije kreme za lice Lancer Contour Décolleté. Objavila je naime nekoliko fotografija u kojima hvali dotičan proizvod, a u jednom je otkrila i kako je dobra prijateljica s tvorcem sporne kreme.

Loving this new contour Décolleté by my friend @drlancerrx kisses from Los Angeles 🇺🇸 X vb

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

'On je dermatolog kojeg sam upoznala u Los Angelesu. Počela sam odlaziti na njegove tretmane s kisikom za lice. Od tada ne upotrebljavam isključivo njihove proizvode', napisala je ispod jedne od fotografija, dok je u jednoj objavi čak spomenula i supruga napisavši: 'David također koristi moje Lancer proizvode. Dijelimo sve naše proizvode za uljepšavanje.' 

Savezna trgovinska komisija zaključila je kako postoji materijalna veza između Victorie i proizvođača proizvoda što bi prema njima trebalo biti jasno i očigledno naznačeno, a nije, te se lijepa dizajnerica našla na listi upozorenih. 

Pjevačicu Jennifer Lopez također je u sandučiću dočekalo pismo opomene. Ona je pak na proslavi svog rođendana pozirala okružena bocama votke i to sve istog proizvođača.

#TBT to my Birthday weekend in Vegas!! Thanks again @vodkabeluga #vodkabeluga

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

'Hvala još jednom votka Beluga', napisala je tada pop diva pored fotografije.

Agencija koja se bavi nadzorom ustvrdila je kako jednostavno hvala ili tek kratka naznaka #sp koja je trebala naglasiti da je objava sponzorirana nije dovoljno da bi mnogobrojni pratitelji shvatili kako je to zapravo plaćeni oglas poznatog proizvođača alkoholnog pića. 

Na listi opomenutih našla su se između ostalih i glumica Lindsay Lohan, manekenka Heidi Klum, reality zvijezda Snooki, bivša košarkaška zvijezda Allen Iverson te mnogi drugi. Komisija je za sada stala samo na opomenama u kojima ih podsjeća na pravila ponašanja i reklamiranja putem interneta.