kontroverzni kult

Obitelj Jennifer Lopez zbog scijentologije na rubu bankrota

25.04.2017 u 17:29

Bionic
Reading

Otac pjevačice Jennifer Lopez na rubu je bankrota. Razlog: scijentologija, kult čiji je član dugih 30 godina

David Lopez, otac poznate pjevačke latino dive Jennifer Lopez, punih je 30 godina scijentolog. U svom posljednjem intervjuu za RadarOnline otkrio je kako ga je to dovelo do ogromnih novčanih problema. 

Iako je navodno bio svjestan da se radi o prevari, svejedno je duhovnim vođama te popularne američke 'religije' godinama redovito uplaćivao stotine tisuća dolara i tako došao do bankrota. Tijekom razgovora rekao je da već pet godina nije otišao u scijentološku crkvu, međutim još uvijek je njihov član i dugo nije bio spreman odreći se njihovih vjerovanja. 

'Kad sam prvi put ušao u svijet scijentologije, bio sam jako uplašen, no nakon nekog vremena strah je nestao i mislio sam da ću dobiti posebne moći. Bio sam radoznao, ali na kraju se sve svelo na čisto ispiranje mozga te sam upao u njihovu zamku iz koje nema povratka', priznao je 72-godišnjak.

Happy birthday to #jenniferlopez dad, #davidlopez who is a year older today

A post shared by AHN (@africanhubnaija) on

David Lopez dugo je godina živio u luksuznoj vili u Kaliforniji, međutim zbog financijskih problema odselio se u predgrađe grada Azusa u nešto skromniji dom, a sada tvrdi da zbog kontroverznog kulta jedva spaja kraj s krajem.

Inače, holivudski glumac Tom Cruise poznat je već godinama kao najveći zagovornik scijentologije, s čijim se uvjerenjima nije slagala ni njegova bivša supruga Katie Holmes. Osim njega, scijentologiju slijedi glumac John Travolta, a scijentološki vođe često su na meti kritika zbog poticanja svojih sljedbenika na doniranje ogromnih svota novca za njihove rituale. 

Također, neki od svjedoka koji su se povukli iz ovog kulta svjedočili su o slučajevima maltretiranja, zlostavljanja i ugnjetavanja članova. Tako je i otac pop dive nasjeo na njihove zamke te sada tek vidi da to nije bila nimalo mudra ideja.

Dok se pjevačica sa svojim novim odabranikom Alexom Rodriguezom odmara u najluksuznijim vilama na egzotičnim destinacijama i obilazi neke od najskupljih restorana u Americi, njezin otac živi u vrlo lošim uvjetima. Budući da smo ju nedavno vidjeli kako je velikodušno pomogla mališanima u Dominikanskoj Republici, donirajući velik broj školske opreme, ne sumnjamo da će pomoći i ocu u nevolji.