PORAZ BRITANSKOG TABLOIDA

Velika pobjeda Meghan Markle na sudu: 'Šteta koju su napravili je velika'

02.12.2021 u 11:50

Bionic
Reading

Mail on Sunday izgubio je u posljednjoj rundi sudske bitke protiv Meghan Markle, koja ih je tužila zbog kršenja privatnosti

Kako pišu britanski mediji, tamošnji izdavač tabloida Mail on Sunday izgubio je u posljednjoj fazi pravne bitke protiv vojvotkinje od Sussexa, koja ih je tužila jer su objaivli pismo koje je ona napisala svom ocu Thomasu Markleu.

Žalbeni sud odbacio je i pokušaj Associated Newspapersa, koji izdaje Mail Online, Daily Mail, kao i njegovu nedjeljnu verziju Mail on Sunday, da se vodi suđenje zbog objavljivanja dijelova Meghaninog pisma upućenog ocu, a za koji vojvotkinja od Sussexa smatra da su time prekršili njezinu privatnost.

  • +5
Meghan Markle u emisiji Ellen DeGeneres Izvor: Profimedia / Autor: The Ellen Show / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zahvaljujući ovoj odluci ni Meghan Markle se ne treba pojaviti na suđenju, gdje bi se kao jedan od svjedoka tada pojavio i njezin otac Thomas Markle. Inače, sudac Visokog suda već je ranije ove godine presudio u korist vojvotkinje u slučaju njezine privatnosti i autorskih prava, a ovime je ta njegova odluka sada i službeno potvrđena.

život u americi

[FOTO] A gdje je Meghan? Prvo pojavljivanje princa Harryja u javnosti nakon rođenja kćeri Lilibet

Pogledaj galeriju

Odvjetnici Meghan Markle izjavili su kako je njezino pismo iz kolovoza 2018. upućeno ocu bilo 'jako osobno' i da je 'razumljivo da je trebalo ostati u tajnosti', dok je ona sama izjavila: 'Šteta koju su napravili i koju nastavljaju činiti je velika.'