tko će pobijediti?

Večeras su Grammyji, a Beyonce će nakon pet godina ponovno odmjeriti snage s Adele

05.02.2023 u 19:01

Bionic
Reading

65. dodjela nagrada Grammy održava se večeras u Los Angelesu, a uzbuđenje oko nominacija može se rezati nožem. Snage će odmjeriti Beyonce i Adele, a u priču se umiješao i Harry Styles koji je trenutno najveći miljenik žena diljem svijeta

Glazbena nagrada Grammy održava se večeras u Los Angelesu u Crypto.com Areni. Ceremoniju će treći put voditi popularni komičar Trevor Noah, a sve zanima koliko kipića će doma odnijeti Beyonce koja ima čak devet nominacija u raznim kategorijama.

Ovogodišnje nominacije vrlo su važne za Beyonce jer se s ukupno 88 nominacija u cijeloj karijeri izjednačila sa svojim suprugom Jay-Z-jem koji slovi kao najnominiraniji izvođač u povijesti ove glazbene nagrade.

Godina 2022. iznjedrila je vrlo uspješne albume, uključujući 'Renaissance' s kojim se Beyonce vratila na scenu nakon kraće stanke te Adelin album '30' koji je nadahnut teškim periodom njezinog života - rastavom, tjeskobom, ali i izazovima majčinstva. Utrci za najbolji album pridružuje se i Harry Styles, opći miljenik žena, albumom 'Harry's House', ali i 'Special' pjevačice Lizzo te nekoliko drugih.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Adele/ You Tube

Pjevačice će se ove godine susresti pet godina nakon što je Adele pobijedila Beyonce. Dodjelu je obilježio emotivan govor britanske dive u kojem je priznala da je Beyonce njezin uzor te da je nagrada trebala pripasti baš njoj.

Osim toga, ljubitelji glazbe konačno će doznati koja pjesma je osvojila titulu najbolje pjesme u prethodnoj godini. Snage će odmjeriti Beyonce s pjesmom 'Break My Soul', Harry Styles s 'As It Was', Taylor Swift i 'All Too Well', Adele s emotivnom baladom 'Easy on Me', a nominacije su pokupili i Lizzo, Jay-Z, Kendrick Lamar i nekolicina ostalih.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Harry Styles/ YouTube

Okupljene će zabaviti i nekoliko izvedbi glazbenih zvijezda. Prošlog mjeseca najavljeno je da će večer uveličati Harry Styles, Bad Bunny, Mary J. Blige, Lizzo i Sam Smith. O kakvim live nastupima se radi zainteresirani će moći pratiti na CBS-u, a da je riječ o vrhunskim spektaklima moć ćemo se kasnije uvjeriti i na streaming servisima.

Ovogodišnje izdanje predstavit će i neke nove kategorije. Nagrađen će biti tekstopisac godine, najbolja izvedba alternativne glazbe, najbolji američki nastup, najbolju glazbenu podlogu za video igre i druge interaktivne medije i najbolji album poezijskih tekstova.

  • +7
Sharon Stone Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia