U CANNESU

Važna nagrada: Michaelu Douglasu u svibnju će biti uručeno vrijedno priznanje

03.05.2023 u 18:33

Bionic
Reading

Holivudski glumac Michael Douglas ovaj će mjesec nadopuniti svoj dugi niz priznanja kada mu filmski festival u Cannesu dodijeli počasnu Zlatnu palmu

Organizatori najvećega filmskog festivala rekli su u srijedu da će odati počast dvostrukom dobitniku Oscara na svečanosti otvorenja festivala 16. svibnja kao priznanje za njegovu 'briljantnu karijeru i angažman u kinematografiji'.

Douglas (78) poznat je po raznovrsnim ulogama, uključujući filmove kao što su 'Kineski sindrom', 'Sirove strasti', 'Dan ludila' i 'Moj život s Liberaceom', od kojih su svi prikazani u Cannesu.

'Uvijek je dašak svježeg zraka biti u Cannesu, koji je uvijek pružao prekrasnu platformu za odvažne kreatore, umjetničku smionost i izvrsnost u pripovijedanju', rekao je Douglas, poznat i po 'Wall Streetu' te 'Fatalnoj privlačnosti'.

'Od mog prvog dolaska ovdje 1979. u povodu 'Kineskog sindroma' do zadnje premijere filma 'Moj život s Liberaceom' 2013., festival me uvijek podsjećao da magija filma nije samo u onome što vidimo na platnu, već i u njegovoj sposobnosti da utječe na ljude širom svijeta', rekao je glumac.

Dosadašnji dobitnici nagrade uključuju pokojnu francusku filmsku redateljicu Agnes Varda i glumicu Jodie Foster.