Bogati kulturni program

Uskoro počinje kulturno-gastronomska manifestacija: Stara jela z Dugog Sela

01.09.2022 u 12:32

Bionic
Reading

'Stara jela z Dugog Sela', tradicionalna, gastronomsko-kulturno-zabavna manifestacija ove će se godine, pod motom 'Gdje tradicija dotiče suvremenost', ponovno održati u centru grada, u Kolodvorskoj ulici (za tu prigodu zatvorenoj za promet), 17. i 18. rujna

Sve posjetitelje očekuje obilje domaće tradicijske hrane, mnoštvo kulinarskih radionica koje vode istinski kulinarski znalci, Kotlowina show, natjecanje u spremanju najbolje kotlovine i Guska za primjer – natjecanje u pripremi najukusnijeg martinskog menija, predstavljanje obrtnika i OPG-ova našeg kraja, tradicijske igre i brojni zabavni sadržaji za djecu, nagradne igre za posjetitelje, stoji u najavi.

Prisjećajući se dugoselske industrijske tradicije, otvorit ćemo izložbu posvećenu Tvornici emajliranog posuđa Gorica, a svi posjetitelji će hranu moći kušati iz jedinstvenog, za ovu manifestaciju posebno izrađenog bakinog emajliranog tanjura, svojevrsnog suvenira manifestacije.

Ove nam se godine, kao dragi gosti,  pridružuju i gospodin Andrea Biggi, šef Misije i djelatnici Veleposlanstva Australije u RH, obilježavajući i na ovaj način 30 godina diplomatskih odnosa Australije i Hrvatske. Predstavit će vam tradicionalne australske specijalitete, a najmlađi će se posjetitelji moći okušati u australskom nogometu.

Pridružit će nam se i nadaleko poznati kovači i majstori peke iz Vareša (BIH) – čuvari kovačke tradicije i tvorci najveće peke (20 kg mesa) koju će, otkrivajući pokoju tajnu pripreme prave peke, pripremiti i za sve posjetitelje Starih jela. Za najmlađe KUD Preporod i Festival igračaka organiziraju tradicionalne igre i natjecanja, a pripremili smo i brojne radionice (Od slame do strašila, od kuhače do igračke, Mali kuhari, Ukrašavamo kekse sv. Martina i dr.)

U zabavnom dijelu programa Starih jela z Dugog Sela nastupit će dugoselske skupine, u kulinarskom Tomislav Špiček, Ksenija Erker, Mario Petreković i dugoselski foodbloggeri, a večer ćemo dočekati uz predstavu 'Beba' Kerekeš teatra i koncerte grupa Latino i Gazde.