KRALJICA CRVENOG TEPIHA

Cate Blanchett zablistala u kompletu koji osvaja efektnim detaljima

01.09.2022 u 17:05

Bionic
Reading

Film 'TÁR' redatelja Todda Fielda nalazi se u utrci za prestižnog Zlatnog lava na 79. Venecijanskom filmskom festivalu a njegova glavna zvijezda, oskarovka Cate Blanchett, uspjela je posebno zablistati u druženju s predstavnicima sedme sile

Nakon što je 2020. godine predsjedala glavnim žirijem filmskog festivala u Veneciji, 53- godišnja oskarovka ove mu se godine vratila u ulozi zvijezde filma koji se nalazi u konkurenciji za osvajanje prestižnog Zlatnog lava.

Uz bok kolegici Nicole Kidman i Charlize Theron, Blanchett godinama ne silazi s listi najbolje odjevenih holivudskih zvijezdi na crvenom tepihu, a jedna je od rijetkih dama koja rado krši pravilo o ponovnom nošenju već viđenih kreacija na svečanim događanjima.

  • +2
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Cinzia Camela/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

I prije hoda crvenim tepihom u Veneciji, ova poznata oskarovka izazvala je veliku pozornost svojim modnim odabirom. Za druženje s predstavnicima sedme sile, Cate je osvanula u elegantnom kompletu kojeg potpisuje poznata srpska dizajnerica s londonskom adresom, Roksanda Ilinčić.

Baš kao što je Blanchett godinama vjerna kreacijama talijanskog kralja elegancije, Giorgija Armanija, na isti način iskazuje vjernost modnim sugestijama stilistice Elizabeth Stewart.

Svojoj slavnoj klijentici, Stewart je sugerirala nošenje nježno plavog kompleta s potpisom Roksande, u znaku bluze asimetričnih detalja i hlača visokog struka čije su široke nogavice sužene detaljem zlatne kopče.

Modno pravilo ‘manje je više’ Blanchett je iskazala odlukom nošenja decentnog nakita uz minimalan make-up, da bi cjelokupno izdanje zaokružila bijelim salonkama u špic.