ARSENAL LJETNE NOĆI

Unuka legendarnog Arsena Dedića izrasla je u pravu ljepoticu: Lu Dedić s ocem Matijom stigla na koncert posvećen djedu

05.07.2021 u 14:44

Bionic
Reading

Ovogodišnji Festival ljetnih večeri u Zagrebu i službeno je zatvoren s 'Arsenalom ljetne noći', kojim se odala počast velikanu hrvatske glazbene scene Arsenu Dediću. Upravo zbog njega ovog se vikenda ispred Hrvatskojg narodnog kazališta u Zagrebu okupilo mnoštvo, a koncert za voljenog djeda nije propustila ni njegova unuka Lu Dedić, koja se inače rijetko pojavljuje u javnosti

Hrvatski jazz pijanist i skladatelj, sin istaknutih hrvatskih glazbenika Gabi Novak i pokojnog Arsena Dedića, Matija Dedić ove subote nije mogao biti ponosniji nego u trenutku kada su ga okupljeni fotografi u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu fotografirali u društvu tajanstvene ljepotice.

Budući da je u javnosti rijetko viđamo, malo tko je prepoznao da je riječ o Lu, njegovoj kćeri jedinici koju je dobio u braku a suprugom Marinom, a koja je izrasla u pravu ljepoticu i na koju bi zasigurno i djed bio itekako ponosan.

Upravo zbog koncerta organiziranog Arsenu u čast, Lu Dedić se s ocem pojavila u HNK-u, s kojim je potom i pozirala. Za ovu prigodu, baš poput svojih vršnjakinja, Lu je odabrala bijelu majicu bez rukava koju je utaknula u sive uske traperice visokog struka.

Raspuštene kose i pomno našminkana, Lu je pozirala fotografima, dok ju je otac nježno ljubio u obraz. Inače, Matija Dedić svojedobno je otkrio kako njegova Lu ima sve predispozicije za glazbu.

  • +17
Arsenal ljetne noći Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

'Okušala se nekoliko puta javno, ali brzo je shvatila da u glazbenom okruženju koje vlada na ovim prostorima nema potrebe ulagati prevelik trud i promicati kvalitetu. Volio bih da me nadmaši, a isto tako bih bio sretan da pronađe svoj put u bilo kojoj vještini. Dovoljno me oduševila činjenicom da nema namjeru zloupotrebljavati to što dolazi iz velike glazbene obitelji niti se producirati bez razloga', izjavio je 2017. za Večernji list.