SJEĆANJE NA 1993.

Na sve se mislilo: Kip princeze Diane izrađen je do najsitnijeg detalja, čak i odjeća, koja ima i posebno značenje

05.07.2021 u 12:08

Bionic
Reading

Na dan kada bi proslavila svoj 60. rođendan, sinovi pokojne princeze Diane, prinčevi William i Harry, otkrili su u Londonu i pokazali svijetu njezin najnoviji kip, a koji je poseban i po tome što je u njemu isklesan i jedan od njezinih čuvenih stajlinga, po kojima je za života bila poznata

Za razliku od nekih prijašnjih djela, posljednji kip princeze Diane, predstavljen javnosti na dan kada bi, da je živa, proslavila svoj 60. rođendan, njezina je slika i prilika. Prepoznatljive dječačke frizure, dok stoji pored dječaka i djevojčice izrađenih u kamenu, princeza Diana gleda u daljinu, odjevena u jedan od svojih dobro znanih stajlinga.

Riječ je kombinaciji suknje koja prati liniju tijela s velikim remenom, kao i djelomično raskopčanoj košulji, a upravo taj stajling imala je na mnogima znanoj fotografiji iz 1993. godine.

Riječ je o božićnoj čestitki na kojoj pozira sa sinovima, prinčevima Harryjem i Williamom, a koja je ujedno označila i prvi njezin Božić nakon što se rastala s princom Charlesom.

Iako joj je kosa izrađena u kipu malo duža, sve ostalo neodoljivo podsjeća upravo na taj Božić ovjekovječen fotoaparatom. Kako su najavili iz Kensingtonske palače, kip je izrađen kako bi odao počast finalnom periodu njezinog života, kada je princeza Diana svijetu postala dobro poznata kao ambasadorica mnogih udruga i humanitarka.

  • +30
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: JUSTIN SUTCLIFFE / Shutterstock Editorial / Profimedia