OBJAVLJENE NOMINACIJE

Unatoč očekivanjima, holivudska slatkica ove je godine ostala bez nominacija za Emmy, a ima i onih koji su nas ugodno iznenadili

29.07.2020 u 10:49

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa možda može promijeniti dosadašnji način održavanja događanja iz svijeta zabave, ali Televizijska akademija pokazala je u utorak da se ipak može držati korak s tradicijom. Objave nominacija za nagrade Emmy, kao uvijek do sada, prepune su ugodnih iznenađenja, ali i neizbježnih razočarenja

Na virtualnom događaju kandidate su u utorak uživo predstavili Laverne Cox, Tatiana Maslany, Josh Gad i Leslie Jones, a događaj je prenošen na internetskoj stranici Televizijske akademije.

Nominacije za Emmyje objavljene su dva mjeseca prije same dodjele nagrada 20. rujna, ali još uvijek je nejasno kako će izgledati ovogodišnja ceremonija koja će se zbog pandemije koronavirusa održati virtualno. Za sada se samo zna da će voditelj biti Jimmy Kimmel.

Razočarenja

Neke nove uzbudljive serije i zvijezde očito nisu ostavile dovoljno jak dojam na Televizijsku akademiju pa tako Huluova dramska serija 'Normal People' još nije dovoljno spremna za izvanrednu dramsku seriju. Ipak, zvijezda serije Paul Mescal za svoju ulogu zamišljenog irskog frajera Connell Waldrona zaradio je prvu pojedinačnu nominaciju. Bez nominacije je ostala i glavna glumica Daisy Edgar-Jones.

Netflixova serija 'Unbelievable', nadahnuta istinitom pričom, nominirana je za izvanrednu mini seriju. Toni Collete nominirana je za sporednu glumicu u dramskoj seriji, ali druga polovica dvojca za borbu protiv kriminala, Merritt Weaver, ostala je bez nominacije. Ista je sudbina pogodila i Kaitlyn Dever za ulogu silovane žene optužene da laže o svom napadu.

Usprkos nominacijama za glumce Jennifer Aniston, Stevea Carella, Marka Duplassa i Billyja Crudupa, 'Morning Show' AppleTV+-a nije nominiran za izvanrednu dramsku seriju. Nominaciju je zaradio i gostujući glumac Martin Short, ali ne i Reese Witherspoon, koja je imala dvosturku šansu za nominacije, kao zvijezda serije i kao izvršna producentica. Iste je odbijance Witherspoon dobila i za Huluovu seriju 'Little Fires Everywhere', kao i za drugu sezonu HBO-ovih 'Malih laži'. Glumu Meryl Streep i Laure Dern Televizijske akademija je zapazila, ali sama serija nije zaradila nominaciju.

Netflixova šarmantna komedija 'Never Have I Ever' ostala je bez ijedne nominacije, a serija 'Pose' je zaradila samo jednu nominaciju. Nakon prošlogodišnjeg povijesnog osvajanja nagrade za najboljeg glavnog glumca, Billy Porter je nominiran i ove godine.

I neki Emmyjevi dugogodišnji miljenici ove su godine izostali, pa u glumačkim nominacijama nema Boba Odenkirka iz serije 'Nazovi Saula' i Elisabeth Moss iz 'Sluškinjine priče'. Nema ni završne sezone 'Mr. Robota', čiji je Rami Malek prije osvojio nagradu za najboljeg glumca, a ni 'Moderne obitelji' nema među nominacijama za izvanrednu komediju. Ipak, nedavno preminuli Fred Willard posthumno je nominiran za najboljeg gostujućeg glumca, za svoju ulogu Franka Dunphyja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ugodna iznenađenja

Holivudska filmska zvijezda Brad Pitt zaradio je svoju drugu nominaciju za Emmyja. Pitt je 2002. godine osvojio Emmyja za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji 'Prijatelji', u kojoj je glumio srednjoškolskog neprijatelja svoje tadašnje supruge Jennifer Aniston. U istoj kategoriji ovoga je puta nominiran za svoje parodiranje dr. Anthonyja Faucija u 'Saturday Night Live'.

Televizijska je akademija, piše časopis People, napokon pokazala naklonost prema dvije često zanemarene glumica u posljednjim sezonama - D'Arcy Darden iz humoristične serije 'Dobro mjesto' i Annie Murphy iz humoristične serije 'Schitt's Creek'.

Beskrajno taentirana Zendaya ugodno je iznenađenje s nominacijom za najbolju glavnu glumicu u dramskoj kategoriji za svoju ulogu tinejdžerice ovisne o drogi u HBO-ovoj seriji 'Euforija'.

Isto vrijedi i za veterana Broadwaya Jeremyja Popea, nominiranog za najboljeg glavnog glumca u Netflixovoj mini seriji 'Hollywood' za ulogu scenarista koji ruši granice.

Za još ugodnih iznenađenja zaslužna je Netflixova serija 'Unorthodox', nominirana za najbolju mini seriju, te Shira Haas kojoj je pripala nominacija za najbolju glavnu glumicu u mini seriji ili televizijskom filmu.

I HBO-ova serija 'Nesigurna' dobila je svoju prvu nominaciju u kategoriji najbolje humoristične serije.

Nominacije po kategorijama:

Izvanredni glavni glumac u mini seriji ili TV filmu

Jeremy Irons ('Čuvari')

Hugh Jackman ('Bad Education')

Paul Mescal ('Normal People')

Jeremy Pope ('Hollywood')

Mark Ruffalo ('I Know This Much Is True')

Izvanredna glavna glumica u mini seriji ili TV filmu

Cate Blanchett ('Mrs. America')

Shira Haas ('Unorthodox')

Regina King ('Čuvari')

Octavia Spencer ('Self Made')

Kerry Washington ('Little Fires Everywhere')

Izvanredni glavni glumac u humorističnoj seriji

Anthony Anderson ('Black-ish')

Don Cheadle (Crni ponedjeljak)

Ted Danson ('Dobro mjesto')

Michael Douglas ('The Kominsky Method')

Eugene Levy ('Schitt's Creek')

Ramy Youssef ('Ramy')

Izvanredna glavna glumica u humorističnoj seriji

Christina Applegate ('Dead to Me')

Rachel Brosnahan ('The Marvelous Mrs. Maisel')

Linda Cardellini ('Dead to Me')

Catherine O'Hara ('Schitt's Creek')

Issa Rae ('Nesigurna')

Tracee Ellis Ross ('Black-ish')

Izvanredni glavni glumac u dramskoj seriji

Jason Bateman ('Ozark')

Sterling K. Brown ('To smo mi')

Steve Carell ('The Morning Show')

Brian Cox ('Nasljeđe')

Billy Porter ('Pose')

Jeremy Strong ('Nasljeđe')

Izvanredna glavna glumica u dramskoj seriji

Jennifer Aniston ('The Morning Show')

Olivia Colman ('The Crown')

Jodie Comer ('Ubijanje Eve')

Laura Linney ('Ozark')

Sandra Oh ('Ubijanje Eve')

Zendaya ('Euforija')

Izvanredna reality/natjecateljska serija

'The Masked Singer'

'Nailed It'

'RuPaul's Drag Race'

' Vrhunski kuhar'

'The Voice'

Izvanredna talk varijete serija

'Daily Show with Trevor Noah'

'Full Frontal with Samantha Bee'

'Jimmy Kimmel Live'

'Last Week Tonight with John Oliver'

'Late Show with Stephen Colbert'

Izvanredna mini serija

'Little Fires Everywhere'

'Mrs. America'

'Unbelievable'

'Unorthodox'

'Čuvari'

Izvanredna humoristična serija

'Bez oduševljenja, molim!'

'Dead to Me'

'Dobro mjesto'

'Nesigurna'

'The Kominsky Method'

'The Marvelous Mrs. Maisel'

'Schitt's Creek'

'Kad padne mrak'

Izvanredna dramska serija

'Nazovi Saula'

'The Crown'

'Sluškinjina priča'

'Ubijanje Eve'

'The Mandalorian'

'Ozark'

'Stranger Things'

'Nasljeđe'