NICOLAS SARKOZY I CARLA BRUNI

Uhićenje bivšeg predsjednika moglo bi naštetiti i njegovom braku s 11 godina mlađom manekenkom

20.03.2018 u 11:08

Bionic
Reading

Bivšeg francuskog predsjednika uhitila je policija u Nanterreu, a lako je moguće da će se na klupi za svjedoke u procesu protiv Nicolasa Sarkozyja naći i njegova supruga, pjevačica i bivša manekenka Carla Bruni. Kako će cijeli proces utjecati na njihov desetogodišnji brak, doznat će se uskoro

U utorak ujutro u svom domu u Nanterreu uhićen je bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, u sklopu opširne istrage zbog sumnje u nedopušteno financiranje njegove predsjedničke kampanje 2007. godine.

Hoće li istraga završiti Sarkozyjevim dužim boravkom iza rešetaka ili će biti oslobođen sve krivnje, vidjet će se u narednom periodu, no velika je vjerojatnost da će o njegovoj sudbini odlučivati i njegova supruga, pjevačica i bivša manekenka Carla Bruni, koja će se zasigurno naći na klupi za svjedoke.

50-godišnja Carla i 11 godina stariji političar upoznali su se na večeri koju je organizirao bogataš Jacques Seguela u studenom 2007. godine. Nekako u to vrijeme Bruni je prekinula vezu s Raphaelom Enthovenom, s kojim ima 16-godišnjeg sina Auréliena, a kraju je došao i Sarkozyjev drugi brak. Tijekom večere Carla je silno željela impresionirati Sarkozyja te je čitala pjesme koje je sama napisala, a na kraju mu je poklonila papire sa svojim stihovima.

Za oboje to je bila ljubav na prvi pogled, a točno devet tjedana nakon prvog susreta, i manje od tri tjedna od prvog službenog zajedničkog pojavljivanja u javnosti, Carla Bruni i Nicolas Sarcozy vjenčali su se u Elizejskoj palači u Parizu. Intimna ceremonija održana je pred tek tridesetak članova najuže obitelji i prijatelja.

  • +34
Carla Bruni i Nicolas Sarkozy Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Već nakon dvije godine braka pojavile su se prve naznake krize, kada su francuski mediji objavili kako i Bruni i Sarkozy imaju izvanbračne afere. Ipak, i to su nekako prebrodili, u međuvremenu su dobili danas šestogodišnju kćer Giuliju, a nakon što je Sarkozyju istekao mandat francuskog predsjednika nakratko je palo i zanimanje javnosti za njih.

No nova afera mogla bi na površinu iznijeti novo prljavo rublje na površinu, a nikoga ne bi začudilo da to na kraju uzdrma i njihov brak.