unatoč epidemiji

U sigurnosnim uvjetima: Sve je spremno za održavanje Splitskog festivala

25.06.2020 u 14:35

Bionic
Reading

Unatoč nevoljama s pandemijom koronavirusa, u Splitu će se 11. i 12. srpnja održati retrospektivna večer s hitovima koji su obilježili minula desetljeća festivala, a u interpretaciji ponajboljih izvođača s hrvatske estrade kao i večer novih skladbi

Ostalo je dva tjedna do 60. izdanja jubilarnog Splitskog festivala na Prokurativama. Odabrano je 22 skladbe a neki od glazbenika koji će se pojaviti na Prokurativama su Neno Belan, Jole, Goran Karan, Mladen Grdović, klapa Rišpet, Alen Nižetić, Tedi Spalato, Giuliano, Petar Dragojević, Hari Rončević, Ibrica Jusić, Marko Tolja.

'Redovito pratimo cijelu situaciju, mjere i upute našeg Nacionalnog stožera te ćemo postupati u skladu s njima. Zasad nema nikakvih promjena, produkcija ide prema planu i ne razmišljamo o odgodi datuma, nego smo duboko u organizaciji. Naravno, nije mi drago sve što se opet događa s koronom, no mogu jamčiti da ćemo festival održati u sigurnim uvjetima i da nitko neće biti ugrožen', izjavio je direktor festivala Tomo Mrduljaš za Slobodnu Dalmaciju.

Direktor festivala koji je svoju priču započeo još davne 1960. godine je otkrio kako će na pozornici uz pjevače biti i festivalski orkestar od 30 do 35 ljudi, kao i četiri prateća vokala. Bit će udaljeni jedni od drugih onako kako to propisuju mjere. Primit će do 500 gledatelja također organizirano na način da se poštuje razmak. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i porast broja zaraženih, moguće je i da se Splitski festival održi bez publike ili će posjetitelji sjediti sa zaštitnim maskama na licu.