PAULINA PORIZKOVA

U šestom desetljeću života ponovno je na naslovnici Voguea i ovoga puta ništa nije ostavila mašti

14.04.2021 u 11:46

Bionic
Reading

Točno 40 godina nakon što se pojavila na svojoj prvoj naslovnici Voguea, i to njemačkog izdanja, Paulina Porizkova može se pohvaliti novom. Uredništvo čehoslovačkog izdanja odlučilo je da upravo ona krasi njihovu novu naslovnicu, na kojoj pozira u prozirnom bodiju, koji ne skriva ama baš ništa

Zahvaljujući svom izgledu, Paulina Porizkova s punim je pravom nosila titulu supermodela 80-ih. Ne postoji naslovnica koju nije krasila, kampanja koju nije odradila, a sada sa 56 godina, točno 40 godina nakon svoje prve naslovnice modne biblije, ponovno krasi istu.

Da se nađe na njihovoj naslovnici odlučilo je uredništvo čehoslovačkog izdanja, a upravo je u nekadašnjoj Čehoslovačkoj lijepa Paulina i rođena. Za ovo snimanje odjenula je tek prozirni bodi, koji ne skriva ama baš ništa, no, kako ne bi došlo do pobune u javnosti, stavila je emotikone labuda da joj prekriju bradavice.

'Točno 40 godina nakon moje prve naslovnice Voguea, onog za Njemačku, kada sam imala 16, evo i nove. U potpunosti gola u svojoj 56-oj godini za Vogue Čehoslovačka', napisala je Paulina Porizkova, koja je potom nahvalila cijeli nevjerojatni tim koji je zaslužan za cijelo snimanje.

  • +9
Paulina Porizkova Izvor: Profimedia / Autor: John Palmer/Media Punch/INSTARim / INSTAR Images / Profimedia

Ova naslovnica samo je nastavak njezinih postupaka u posljednje vrijeme, kada je uzvratila hejterima i dušebrižnicima koji smatraju da žena kada dođe u određene godine više ne bi smjela pokazivati svoje tijelo.

'U svojim 20-ima slavili su me kada bi se pojavila u donjem rublju. Za to sam dobijala puno novaca i svi su me obožavali. Sada sam u 50-ima i mislim da izgledam i dalje jako dobro u donjem rublju, no reakcije su grozne', izjavila je nedavno Paulina Porizkova.