BEZ DLAKE NA JEZIKU

Supermodel 80-ih provokativnom fotografijom potaknula vruću raspravu: 'Možete li imati seks bez ljubavi?'

27.03.2021 u 21:34

Bionic
Reading

Nekadašnja manekenska zvijezda Paulina Porizkova objavila je novu seksi fotografiju na kojoj pozira u crnom donjem rublju, no više od same fotografije pratitelje je zaintrigirala provokativnom objavom kojom je pokušala potaknuti raspravu o seksu i ljubavi

U svojoj novoj objavi na Instagramu 55-godišnja manekenke Paulina Porizkova koja je žarila i palila modnom scenom 80-ih i početkom 90-ih godina, napisala je podugačak post o uvijek vrućoj temi - seksu.

'Budući da sam odrastala u Švedskoj u svojim seksualno formativnim godinama, mogu iskreno reći da nikada nisam imala spolne odnose ZA muškarca. Znači, ne da bih zadovoljila muškarca. Naravno, ako ste u dugoj vezi, ponekad ćete učiniti uslugu partneru. Ali to je ljubav. Možete li se seksati bez ljubavi? Svi znamo da to muškarcima nije problem. Ali većina žena inzistira na nekakvoj povezanosti prije nego se uzbude. To je možda osnovna biologija: kod seksa je uvijek žena ta koja završi s računom. Dakle, imalo bi smisla da može vjerovati svom partneru. Ali od pojave pilula žene imaju izbora. Sigurno ne toliko kao muškarci, ali puno više nego u prošlosti. Je li ovo još uvijek relevantan odgovor na pitanje je li seks društveni konstrukt ili biološka neizbježnost? Seks ženama pruža jednako zadovoljstvo kao i muškarcima, zapravo, rekla bih, više! Možemo imati višestruke orgazme, ali i seksati se dulje. Istina je da kada je netko zaljubljen, seksualni čin poprima aspekt 'vođenja ljubavi'. Obogaćuje i dovodi seks na novu razinu. Ali što nije u redu s običnim seksom? Uostalom, ne trebate svaki obrok biti gurmanski užitak. Većinu vremena jedete kako biste zadovoljili svoje tijelo. Gospodo, ovo NIJE poziv za nepristojne komentare. Doista me zanima što moje kolegice misle o ovoj temi'.

Konverzaciju su nastavili Paulinini pratitelji na Instagramu u komentarima ispod objave, u čemu je i ona aktivno sudjelovala. Jedna se žena upitala razmišljaju li žene drugačije od muškaraca, na što joj je Paulina odgovorila: 'I ja se to pitam jer sam po tom pitanju više poput muškarca'.

'Mislim da to ovisi o svačijoj seksualnoj povijesti i onome što su prošli. Sve ja moguće ako imaš povjerenja i osjećaš se sigurno uz tu osobu, barem ja tako mislim. Jer možda nije potrebno voljeti uživati u seksu, no svatko se treba osjećati sigurno kako bi se opustio. A seks je odličan kad se zaista opustiš', napisala joj je poznata TV voditeljica i autorica kuharica Padma Lakshmi.

  • +9
Paulina Porizkova Izvor: Profimedia / Autor: John Palmer/Media Punch/INSTARim / INSTAR Images / Profimedia

Paulina je nedavno objavila fotografiju iz iste serije podijelivši tada svoja razmišljanja o prednostima i nedostacima ljepote: 'Biti lijep nije privilegij, to je dar. Privilegij je prednost, a ne benefit. Na vama je što ćete učiniti s prednostima ili nedostacima ljepote'.

Ova rođena Čehinja, koja je odrastala u Švedskoj, a slavu stekla na američkom kontinentu često na društvenim mrežama otvara rasprave o temama poput godina, ljepote, muško-ženskih odnosa, pri tom jasno dajući do znanja da se osjeća itekako dobro u svom tijelu, ali i da nije briga što drugi misle o njoj.

'Kada sam bila u svojim dvadesetim i tridesetima, što sam manje krpica imala na sebi, to sam bila popularnija. No, u pedesetima me zbog svega vrijeđaju: 'Obuci se bako', 'Željna si pažnje, jelda?', 'Malo si očajna?', Jadna si'...', napisala je bivša sutkinja u showu America's Next Top Model i dodala: 'Zašto su golotinja i biti seksi dobrodošla u ženinoj mladosti, a zabranjeni u njezinim zrelim godinama? Zbog muškaraca.'