ZGODNA GLUMICA

U rijetko viđenom izdanju: Ana Begić Tahiri puca od ponosa

14.06.2018 u 12:43

Bionic
Reading

U domu prvakinje Drame zagrebačkog HNK ovih dana vlada posebno uzbuđenje. Kćer Ane Begić, 7-godišnja Lana danas ima završnu priredbu u kazalištu Trešnja sa svojom ritmičkom školom, a upisuje se i u školu. Osim toga s mamom se pojavljuje i u kratkometražnom filmu koji će biti prikazan na Danima hrvatskog filma. Zgodna glumica našla je vremena da dođe na projekciju filma 'Oceanovih 8', a za tportal je ispričala kako se našla u filmu studenta režije i kreće li njezina mezimica u glumačke vode

Ana Begić Tahiri u srijedu nevečer bila je među brojnim poznatima koji su u CineStar kinima na Très Chic večerima u Zagrebu i Splitu pogledali Pretpremijerna projekcija filma 'Oceanovih 8'. Stigla je u izdanju kakvog je nemamo priliku baš često vidjeti, svjetlo ružičastom odijelu high street brenda.

'Nisam baš tip od romantičnih boja, ali ko' za vraga imam svijetlo plavih i svijetlo ružičastih komada. Ne nosim ih često, ali se tu i tamo odvažim odjenuti ih. U svjetlim izdanju nekako se izgleda svježije i mlađe', rekla nam je glumica koja s godinama izgleda sve bolje i bolje.

  • +14
Pretpremijerna projekcija filma 'Oceanovih 8' Izvor: Promo fotografije / Autor: Bojan Zibar i Damira Kalajžić

Ana je prošle godine prihvatila ulogu u kratkometražnom filmu 'Naopako' redetelja Filipa Zadre koji se među 63 naslova natječe za nagradu na Danima hrvatskog filma. Junakinja filma je majka kojoj se ne sviđa ono što se događa u vrtiću njezine kćeri. Pred kamerama se uz poznatu mamu pojavljuje i njezina kćer Lana.

'Treba se pomoći mladim redateljima na bilo koji način. Nema kolege koji nije pristao glumiti u studentskom filmu', kaže Ana. Posebno je ponosna na svoju Lanu koja se već ranije pojavljivala u nekoliko reklama.

'Dobro se snalazi pred kamerama, odradi sve što se od nje traži i ja ću je naravno u svemu podržati, ali je u ničemu neću forsirati ni sputavati. Za sada je više fokusirana na ritmiku na koju ide kod Nevenke Lipovac. Trenutno je više okupirana time. Danas ima završnu priredbu u kazalištu Trešnja i upis u školu pa smo jako uzbuđene', otkrila je glumica.

  • +14
Ana Begić Tahiri Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX