osvježenje u timu

Novi lovac iz 'Superpotjere' Sven Marcelić: Najslabiji sam u zemljopisu, a nisam ni u sportu nešto posebno'

31.03.2023 u 11:25

Bionic
Reading

U nedjelju je na HTV-u krenuo novi kviz 'Superpotjera', a sudeći prema reakcijama, to će biti još jedna kvizaška uspješnica. Već uigranom timu lovaca pridružio se i zadarski profesor

Nakon pobjede u 'Potjeri' rekao je da se ne vidi u ulozi lovca. Vratio se u humanitarnom izdanju tog kviza, a je ipak lovac u 'Superpotjeri'. Sven Marcelić je ispričao što je presudilo i je li dobio ponudu koju nije mogao odbiti.

Kaže da je presudilo to što se kviz snima znatno rjeđe od dnevne, a takav tempo ipak može izdržati, za razliku od dolaženja u Zagreb gotovo svakog tjedna, što si trenutačno ne bi mogao dopustiti. Dva razloga za to – onaj glavni, objasnio je, uskoro kreće u vrtić, a uz to njegov posao je takav da traži dosta izbivanja iz kuće, što zbog konferencija, što zbog istraživanja i administrativnih obveza.

Kad je riječ o iskustvima sa snimanja kaže da mu je najveći izazov bio naviknuti se na novu situaciju. Ostali lovci imaju iza sebe stotine epizoda, a on je bio puno puta u medijima, no drukčije je igrati u potpuno novom formatu, sa sasvim novim pravilima i pred publikom. Otkrio je i koja su mu područja najjača, a koja najslabija.

'Najslabiji sam u zemljopisu jer nisam motiviran učiti kojekakve lokacije zato da bih ih znao na kvizu, a nisam ni u sportu nešto posebno, no ima ih nekoliko o kojima znam puno. S druge strane, s obzirom na to da sam studirao sociologiju i hrvatski jezik, može se očekivati da ću znati dosta o književnosti, jeziku i društvenim znanostima, prilično sam dobar u matematičkim zadacima, a jedna od tema koju mi lovci prepuštaju bilo je sve što ima veze s Italijom', ispričao je za Večernji list

Inače, u 'Potjeru' u kojoj je oduševio znanjem i zaradio 115.000 kuna nije prvotno trebao biti. Naime, njegova partnerica Mare Knežević je bila pozvana, a on je samo trebao biti njezin vozač iz Zadra u Zagreb. Budući da je godinu ranije bio pozvan u kviz, a poziv je morao odbiti jer je baš dobio dijete, pitao je producente može li 'o jednom trošku' obaviti i svoj nastup. Rekli su mu da može ako netko od natjecatelja odustane. I jedan je odustao. 

  • +3
Sven Marcelić Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL