režirao je brojne serije za HBO

U 59. godini preminuo je hvaljeni redatelj, filmski svijet i prijatelji se cijeli dan opraštaju od njega na društvenim mrežama

27.12.2021 u 22:50

Bionic
Reading

Nagrađivani kanadski redatelj i producent Jean-Marc Vallée iznenada je preminuo u 59. godini. Režirao je brojne serije, mnogima je jedna od najpoznatijih 'Male laži' koja je osvojila nekoliko Emmyja i Zlatnih globusa te dramu 'Dobri dileri iz Dallasa'

People piše da je Oscarom nagrađeni redatelj preminuo u svojoj vikendici pokraj Quebec Cityja u nedjelju, no uzrok smrti nisu otkrili. Njegova obitelj (iza sebe je ostavio dvojicu sinova, Alexa i Emila) i bliski suradnici su u šoku, a mnogi od njih opraštaju se od njega na svojim profilima na društvenim mrežama.

'Strast prema stvaranju filmova bila je nenadmašna - kao i njegov talent. Svojim radom i umjetnošću ostavio je trag u Quebecu, diljem Kanade i svijeta. Moje misli su s njegovom obitelji, prijateljima i obožavateljima dok oplakuju njegovu iznenadnu smrt', poručio je Justin Trudeau.

'Lijepi Jean-Marc Vallee. Svijet je izgubio jednog od naših velikih i istinskih umjetnika i sanjara. I izgubili smo našeg voljenog prijatelja. Srca su nam slomljena', piše Laura Dern.

'Svi smo uhvatili malo tvoje magije u ovom životu. Volim te, Jean Marc. Dok se opet ne sretnemo', napisala je Reese Witherspoon.

  • +2
Jean-Marc Vallée Izvor: EPA / Autor: WARREN TODA