KRAJ NIJE KRAJ

Rijetki su ga zamijetili: Odjavna špica Netflixovog filma 'Ne gledaj gore' krije zanimljivo iznenađenje

27.12.2021 u 21:15

Bionic
Reading

Otkako je ovoga Božića stigao na Netflix, javnost na društvenim mrežama ne prestaje govoriti o filmu 'Ne gledaj gore' nastalom pod redateljskom palicom Adama McKaya - točnije njegovom završetku

Novi adut u Netflixovoj ponudi je zajedljiva satira o američkom problemu s poricanjem rjeđive krize u znaku ogromnog asteroida koji juri prema Zemlji. Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence glume astronome koji otkrivaju prijetnju iz svemira a koja je u stanju okončati život kakav poznajemo, samo da bi otkrili da nikoga – a ponajmanje američku vladu –nije briga.

Objašnjenje završetka filma 'Ne gledaj gore'

Kao što ste mogli pretpostaviti, oni ne sprječavaju asteroid da udari o Zemlju. Plan za razbijanje meteora - koji je izmislio milijarder Peter Irsherwell (Mark Rylance) - propada. I Peter i predsjednica Janie Orlean (Meryl Streep) lažu i govore da moraju u kupaonicu, te bježe iz sobe. Ispostavilo se da imaju plan bijega za sebe i najbogatije Amerikance: oko 2000 ljudi će se smrznuti i pobjeći na letjelici koja je programirana da pronađe planet koji može podržati život.

  • +4
Ne gledaj gore Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Astronomu dr. Randallu Mindyju (Leonardo DiCaprio) ponuđeno je mjesto na brodu, ali on tu ponudu odbija. Umjesto toga, svoje posljednje trenutke provodi kuhajući i jedući večeru sa svojom obitelji, Kate (Jennifer Lawrence), njezinim svojevrsnim dečkom Yuleom (Timothée Chalamet) i njihovim prijateljem i kolegom dr. Teddyjem (Rob Morgan). Dok se svijet oko njih trese, oni večeraju i razgovaraju.

I dok su brojni završili gledanje filma s odjavnom špicom, oni koji su i nju odlučili pogledati susreli su se s dvije umetnute scene koje otkrivaju što se dogodilo sa izbjeglicama sa Zemlje, 22 740 godina nakon što je razorni asteroid pogodio Zemlju.

DON'T LOOK UP Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Svemirski brod s bogatim stanovnicima Zemlje konačno je pronašao nastanjiv planet te prikazuje susret Zemljana sa stvorenjem nalik dr. Seussu.

Druga scena na samom kraju odjavne špice prikazuje lik Jasona Orleana kojeg utjelovljuje Jonah Hill, a koji nakon neuspješnog bijega sa Zemlje izlazi iz ruševina, nakon što je asteroid udario u Zemlju. Prva stvar koju je učinio, nakon što je pozvao mamu, je vađenje pametnog telefona i snimanje videa za društvene mreže u ulozi posljednjeg živućeg čovjeka na Zemlji.