EMOTIVNA PJEVAČICA

Tužan dan za Lanu Jurčević: Dirljiv oproštaj od voljene bake

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 02.03.2021 15:24
  • Objavljeno 28.02.2021 u 12:25
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Lana Jurčević oprostila se od voljene bake, ali i progovorila o problemu s kojim se susreću svi koji u staračkim domovima imaju članove obitelji koje ne mogu posjetiti zbog pandemije koronavirusa

Pjevačica Lana Jurčević poznata je po tome da svojim pratiteljima na društvenim mrežama ne pokazuje samo uljepšanu verziju sebe već i da progovara o raznim temama koje je muče. Danas se dirljivom objavom oprostila od voljene bake na društvenim mrežama, ali I ukazala na nemoć koju je osjećala zadnjih godina jer je zbog epidemiološke situacije nije mogla posjetiti u domu za starije i nemoćne.

'Zadnjih 10 dana su bili baš tužni. I ne samo 10, jer nemoć za vrijeme cijele korone još je veća. I danas, moja bakica je otišla na drugi svijet, k mom noni. Mala buhtlica koja se nikad nije žalila, nikad kukala, uvijek bila drugima na raspolaganju, nikad tražila ništa za sebe. Koliko nesebičnosti i skromnosti... to nikad nisam vidjela ni doživjela od ni od koga. Koliko moraš biti velik da imaš te osobine. A ne mi svi sebični, zahtjevni, u drugima tražimo krivicu i odgovornost za sve naše ‘muke’, nigdje poniznosti ni preuzimanja odgovornosti.

Žao mi je da starim ljudima (pogotovo onima koji su u domovima ili bolnicama) ne možeš objasniti da vani vlada neka nevidljiva sila zbog koje ih ne možeš posjetiti, primiti za ruku, doći u kontakt s njima. I kako da se ne osjećaju napušteno i usamljeno? Naravno da će ‘uvenuti’.

To me najviše grizlo zadnjih godinu dana. Nije me grizlo da nema koncerata, da nema ‘kruha od toga’ i da je status quo nego ovo. Htjela sam napraviti neke stvari, jer znam da i vi imate i mame i tate i bake i dede i da ste i vi možda proživljavali slične stvari. Vjerujte da sam osjećala i suosjećala i s vama. Kontaktirala sam neke ljude, neke firme, htjela sam im dati sebe i svoje platforme na raspolaganje bez ikakve naknade, rekla sam im evo iskoristite me za svoje poslovne interese, ne tražim ništa, molim vas dajte da domovima, bolnicama omogućimo tablete, mobitele, dodatnu radnu snagu, što god, da ih njihovi mogu nazvati, da se osjećaju manje usamljeno i napušteno.

Sretna sam što sam ipak imala priliku vidjeti baku pred kraj, nadam se da je osjetila, stvarno se nadam i vjerujem da je. Znam da mnogi od vas nisu i toliko mi je žao, to je toliko nepravedno. Netko na vlasti, netko na poziciji je trebao osmisliti način kako da ti ljudi dobiju barem malo ljubavi i malo još od života uz svoje dok su još bio pri sebi. Nije se smjelo dopustiti ovo ovako sve.'

  • +1

Lana Jurčević

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!