televizijski veteran

Tomislav Jelinčić: 'U trenirci i ležernoj odjeći na prvu misle da sam neki trešnjevački klipan'

23.11.2023 u 08:57

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana obilježen je Svjetski dan televizije, a voditelj informativne emisije RTL Danas prisjetio se kako je to izgledalo prije 19 godina, te koliko su se prilike otad promijenile, koliko se on promijenio prepoznavanju na ulici

Tomislav Jelinčić vodio je prve vijesti na RTL-u u Hrvatskoj. Objasnio je koliko se razlikuje njegova priprema za vođenje vijesti otada i danas. Kaže da je 'zbog razvoja tehnologije sve puno brže, ali se ne mijenja način na koji u domove ljudi donose stvarnost.

Svojih preko 19 godina rada na RTL-u opisuje kako 'doba ponosa i slave, uspona i padova, truda, rada, smijeha, nerviranja i uživanja'.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

 

Objasnio je koliko je televizija danas naprednija. Smatra da ima 'sitnih promjena od doba kad je on bio klinac i 'daljinski upravljač' svom tati koji je tako mijenjao programe na crno-bijelom televizoru do danas kada 'ekrani samo što ne skuhaju kavu i popričaju malo s vama o prolaznosti života'.

  • +3
Tomislav Jelinčić Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Pričao je i o tome koliko ga gledatelji prepoznaju na ulici i žele popričati s njim. 'Valjda starim i mijenjam se pa mi se čini da me manje prepoznaju po stasu nego po glasu. U trenirci i ležernoj odjeći na prvu misle da sam neki trešnjevački klipan, ali kad progovorim...e onda smo vrlo brzo na pokvarenim političarima, škripavcu, Modriću i Severini. I nakon svakog takvog slučajnog razgovora sam bogatiji za neku novu spoznaju, mišljenje i mudrost glasa naroda. Jer zbog njih televizija i postoji', poručio je za RTL.hr.