emotivne riječi

Tomislav Jelinčić predstavio zbirku pjesama svog pokojnog oca pa se dirljivom porukom oglasio na Instagramu

25.07.2022 u 18:49

Bionic
Reading

U Postiri na Braču održana je promocija zbirke pjesama 'Post i Rima' Ive Jelinčića, tate RTL-ovog urednika i voditelja Tomislava Jelinčića, koji je sa svojim sestrama i bratom od očeve smrti prije dvije godine skupljao njegove radove za ovu zbirku s više od 200 pjesmama na gotovo 400 stranica

'POST i RIMA nije zbirka koja se čita u jednom mahu, ovo je čitav jedan život između korica zbog koje važan autor neće više biti prešućivan jer nit je Mučito muča, nit će se mučat o njemu. Zbirka je to puna proturječja, koja i Mediteran i hrvatsko jezično bogatstvo i život u svim fazamaprikazuje originalno i autentično, sadrži, po mom sudu, više pjesama koje spadaju u sam vrh hrvatske suvremene poezije', poručio je na promociji književnik Kristian Novak.

Tomislav Jelinčić na Instagramu je objavio fotografiju iz rodnih Postira te se zahvalio svima što su podržali zbirku pjesama njegovog pokojnog oca. 'Hvala svima koji su pružili ruku ili podršku da zbirka POSTiRIMA ugleda svjetlo dana i da dođe do ove promocije i da se podsjeti kako udara majstor pukotine duha, kako riječi pune proturječnosti – grme! Ugodno čitanje', napisao je.

Podsjetimo, Ivo Jelinčić Mučito preminuo je sredinom lipnja 2020. godine, a od njega se na društvenim mrežama oprostio i sin Tomislav. 'Jedan. Nebo. Pjesnik. Izazov. Hvala. Original. Tuga. Dom. Urnebes. Neobrana. ZBogom', napisao je tada poznati RTL-ovac.

Tomislav Jelinčić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jurica Cvitanić