NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Tko su zapravo finalisti showa 'The Voice Hrvatska' koji će u subotu odmjeriti snage

17.02.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Mnogo je iznimnih glazbenih talenata pokazala i treća sezona popularne televizijske emisije, a samo njih četvoro koji su oduševili etablirane glazbenike i publiku u subotu 22. veljače će se boriti za titulu najboljeg. Publika će sigurno uživati u zadnjim nastupima Bernarde Bobovečki, Albina Grčić, Filipa Rudana i Vinka Ćemeraša koji neosporno imaju sve predispozicije da jednog dana vladaju domaćom scenom

Filip Rudan

Student Filozofskog fakulteta svojim nastupima redovito je obarao s nogu žirije talent showova i publiku, pogotovo onaj ženski dio. Filip je gledateljima poznat i iz finala 'Supertalenta'. U pretprošloj sezoni mladić je ušao u finale, a dvije godine ranije natjecao se i u pjevačkom showu 'Zvijezde'. Njegove snimke na YouTubeu u nekim slučajevima imaju preko dva milijuna pregleda, a na Instagramu ga trenutačno prati preko 35 tisuća ljudi. Glazbom se bavi od šeste godine, prvi tekst je napisao s 14 godina, a ono što ga najviše motivira je ljubav. Slobodno vrijeme voli provoditi u teretani ili vozeći bicikl. Pjevački uzor mu je Zayn Malik, Shawn Mendes, Ed Sheeran i Toše Proeski, a glazbeni stil u kojemu se pronalazi je pop. Majka mu je najveći kritičar, ali i podrška. Trenutačno je slobodan. akon showa želi što prije izgraditi karijeru.

View this post on Instagram

Bok @marko_vuletic

A post shared by Axl Turner (@filip_rudan) on

Albina Grčić

Studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu po ocu i majci potječe s područja Cetinske krajine. Zahvaljujući roditeljima i baki s kojom živi, od malena zavoljela glazbu. Glazbene gene 2'-godišnjakinja je povukla na oca koji je nekada s braćom pjevao u klapi 'Decima' iz Dicma. U glazbenoj školi šest godina je svirala klavir, a kao osmogodišnjakinja pridružila se ‘Music Talentsu’ – glazbeno-edukativnom projektu za djecu, mlade i odrasle. Albina je tijekom showa stekla brojne fanove, a u Zagrebu su u HRT-ovu studiju njen nastup redovito pratili njezini roditelji i prijatelji. Protekle subote tamo je bio i njezin momak Ivan Ćalušić, inače nogometaš Croatije iz Zmijavaca.

Izvor: Društvene mreže

Bernarda Bobovečki

Do do HTV-ovog showa iskustvo je stjecala na gažama u rodnom gradu, Slavonskom Brodu izvodeći obrade s acoustic bendom. 'The Voice' joj nije prvi glazbeni talent show u koji se prijavila – 2017. joj je u finalu RTL-ovih 'Zvijezda' za dlaku izmakla pobjeda. Dvadesetogodišnja Bernarda Bobovečki je nakon završetka srednje ekonomske škole upisala studij modnog dizajna, jer voli crtati, pogotovo odjeću. Najdraži hobi joj je kombiniranje boja i modnih stilova s detaljima na odjeći no ipak je odustala od studija. Voli blues, soul i country glazbu, svira gitaru i piše vlastite pjesme. U glazbenoj industriji posebno se divi Lani Del Rey, Josipi Lisac i Goranu Baretu. Vegetarijanka je, obožava životinje, podržava napore švedske tinejdžerice Grete Thunberg, koja je pokrenula globalni pokret za spas klime. Neovisno o ishodu showa 'The Voice', planira se posvetiti kantautorskoj karijeri.

View this post on Instagram

💙cant wait to sing again

A post shared by Bernarda Bobovečki (@bernardabobovecki) on

Vinko Ćemeraš

Mladić iz Čapljine počeo je pjevati kao petnaestogodišnjak jer je prijatelju nedostajao vokal u grupi. Glazbeno iskustvo kasnije je stjecao u cover bendu, a onda je s prijateljima osnovao vlastiti imena Anarhiv s kojim je u travnju 2016. pobijedio na Start festivalu u Splitu. Glazbenik s diplomom trogodišnjeg mostarskog studija informacijskih znanosti svojedobno se prijavio i u prvu sezonu 'The Voicea', ali nije prošao na predaudiciji. Obitelj mu se raselila - roditelji su mu prije dvije i pol godine otišli u Njemačku, jedan je brat u Dubrovniku, drugi posljednjih godinu dana živi u Dublinu, a on se doselio u Zagreb. No jednog dana se Vinko Ćemeraš planira vratiti u Čapljinu. Nikad nije ni razmišljao o solo karijeri, a u eter svakako želi progurati autorsku glazbu.