za vezu se dugo nije znalo

Tko je suprug Blanke Vlašić? Ruben van Gucht poznati je novinar, razveden je i veliki zaljubljenik u sport, a do nedavno je tvrdio kako su on i Blanka - samo prijatelji

26.05.2022 u 22:01

Bionic
Reading

Blanka Vlašić na Instagramu je objavila vijest koja je instantno odjeknula i izazvala pravu pomutnju. Slavna bivša atletičarka obznanila je da se udala te da je trudna – ona i Ruben van Gucht postat će roditelji do kraja godine. Nakon vala iznenađenja i čestitki mnoge je zanimala jedna stvar: tko je Ruben van Gucht, muškarac koji je osvojio Blankino srce?

Blanka Vlašić u nedjelju se u Splitu udala za belgijskog sportskog novinara Rubena van Guchta, a u objavi na Instagramu je potvrdila da će zajednički život graditi u Hrvatskoj i Belgiji, zajedno s prinovom koju očekuju krajem godine.

'Rekli smo DA! Rekli smo da u predivnom Splitu. Rekli smo da zajedničkom životu u Hrvatskoj i Belgiji. Da stvaranju obitelji Van Gucht-Vlašić u budućnosti. Da, najvećem daru koji smo do sada dobili u životu: našem dječaku koji će se roditi do kraja godine i koji nam znači cijeli svijet', radosno je napisala Blanka, a nakon toga uslijedio je niz čestitki i oduševljenih komentara.

No, mnoge je zanimalo tko je Rubena van Guchta, Blankin suprug i uskoro otac njezinog djeteta. Ruben trenutačno radi kao voditelji na belgijskoj televiziji VRT. Radi kao komentator nogometnih utakmica, a poznat je i kao komentator biciklističkih natjecanja. Studirao je komunikologiju na belgijskom fakultetu VUB-u. Od 2009. do 2012. radio je na tamošnjim regionalnim televizijama RTV i EXQI, a osim na televiziji, radi i na radiju. 2017. godine objavio je knjigu 'Sportsman' u kojoj je pisao anegdote o poznatim sportašima, a u slobodno vrijeme je strastveni sportaš koji redovito trči maratone i vozi bicikl.Zvijezda je na Instagramu gdje ga prati više od 37 tisuća ljudi.

I dok je mnoge vijest o Blankinom i Rubenovom ulasku u brak iznenadila, to nije slučaj s belgijskim medijima u kojima se već neko vrijeme šuška i nagađa o ovoj vezi. 'Nije potpuno iznenađenje da je Ruben Van Gucht u vezi prvakinjom u skoku u vis, Blankom Vlašić piše belgijski GVA te dodaje kako se već dulje vrijeme šuška kako je Van Gucht zaljubljen u Blanku, a tome u prilog idu i njegovi vrlo česti boravci u Hrvatskoj.

Međutim, Ruben je sve do samog kraja poricao nagađanja o vezi s Blankom. 'Među nama se zapravo ništa ne događa", naglasio je Van Gucht u Dag Allesu u travnju. 'Jednom sam išao kod Blanke na snimanje 'De Kleedkamera', to je bilo prije otprilike tri godine. Tada je nastala ideja za moj novi projekt, inspirirala me okolina. I da, poslije sam je opet kontaktirao u tom pogledu. I sada smo u kontaktu, a ponekad je posjetim kad sam tamo. Ali na prijateljskoj bazi je sve,' rekao je svojevremeno.

No, očito da je tu bilo mnogo više od prijateljstva. Sada su na društvenim mrežama objavili da su uplovili u bračnu luku te da krajem očekuju sina. No, pažljivi gledatelji na Instagramu već su ranije uočili vjenčani prsten kod Van Guchta, koji je u nedjelju poslijepodne komentirao Sporzu. Također, Van Gucht je na ceremoniju navodno pozvao samo jednu osobu – svog menadžera Paula De Geytera koji mu je bio i vjenčani kum.

Inače, Ruben iza sebe ima već jedan brak. Od Laurence Van Tongerloo razveo se u listopadu 2021. Zajedno su bili devet godina, od čega sedam godina u braku. Laurence je poduzetnica i osnivačica @PlanetLolo, platforme društvenih medija za životinje i ljude. Njih dvoje su u listopadu prošle godine na Instagramu objavili da se rastaju, uz zajedničku fotografiju.

'Ovaj tandem više ne postoji. Jednom sam je ovdje zaprosio, a tu smo se i vjenčali. Brojne uspomene imaju neprocjenjivu vrijednost. Danas se naši putevi razilaze. Hvala vam što Laurence i meni dajete vremena za nužni odmor, još nismo spremni komentirati ,' napisao je tada Ruben. Razlog razvoda bila je, navodno prevelika posvećenost poslu i nedostatak vremena.

  • +3
Blanka Vlašić Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX