sportski počeci

Kakva uspomena: Blanka Vlašić pokazala je kako izgledala sa 16 godina

06.05.2022 u 09:31

Bionic
Reading

Jedna od najuspješnijih domaćih atletičarki svih vremena, opet se aktivnije posvetila Instagram objavama. Nakon prizora sa svojom mezimicom Rozom, sad je s pratiteljima podijelila uspomene iz nekadašnjih vremena

Naša umirovljena atletičarka pokazala je vše fotografija sa svojih prvih Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine. Tada je imala 16 godina, a na njima su i bivši tenisač Mario Ančić te bivša odbojkašica Vesna Jelić.

Inače, Blanka Vlašić je stigla u Australiju kao svjetska juniorska prvakinja, ali nije se uspjela kvalificirati u finale, nije preskočila potrebnih 194 cm. Bio je to samo početak njezine fascinantne karijere koja je obilježena s dvije olimpijske medalje osvojene na Igrama i to srebra 2008. u Pekingu i bronce 2016. u Rio de Janeiru.

'Olimpijske igre nikada nisu bile bitne samo zbog sudjelovanja. Tako sam se osjećala samo kada sam imala 16 godina. Tada mi je osobni rekord bio na razini norme za Olimpijske igre i zato mi je važno bilo otići, važno je bilo osjetiti taj šušur kao jednoj od najmlađih sudionica. Sve Olimpijske igre nakon toga bile su borbe za medalju ili borba za zlato', izjavila je ranije za Tempo.

Podsjetimo, slavna Splićanka početkom je prošle godine objavila kako se povlači u mirovinu zbog ozljede koju je zadobila na Olimpijskim igrama. Upisala je Katolički bogoslovni fakultetu, a studenom je prošle godine poslala ambasadorica školskog sporta Hrvatskog školskog sportskog saveza. Uz to, uživa u putovanjima i treninzima.

  • +3
Blanka Vlašić Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX