turski Seks i grad

Tko je lijepa Turkinja koja osvaja publiku u Netflixovoj seriji 'Thank You, Next'

29.05.2024 u 16:45

Bionic
Reading

Turske serije i filmovi na Netflixu nude šarolik izbor romantičnih komedija u kojima gledatelji uživaju u radnji, scenografiji i besprijekornom modnom izričaju. 'Thank You, Next' (Kimler Geldi Kimler Geçti) jedna je od novijih i trenutno je na trećem mjestu trendinga u Hrvatskoj. U glavnoj ulozi je popularna glumica Serenay Sarikaya, a svijet ju je upoznao u turskoj inačici američke serije 'The O.C.'

U središtu radnje serije 'Thank You, Next' nalazi se odvjetnica Leyla Taylan (Serenay Sarikaya) koja se mora početi snalaziti u svijetu samaca i dejtanja u živopisnom Istanbulu nakon neočekivanog prekida dugogodišnje veze, a istovremeno dobiva veliki slučaj rastave u kojoj zastupa suprugu Tubu Tepelioglu.

Serija nudi uzbudljivu mješavinu romantike, humora i drame za uživanje u svijetu bogatih emocija i intrigantnih odnosa.

Izvor: Društvene mreže

Mnogi su odmah poželjeli znati više o glavnoj glumici. Rođena je 1992. u Ankari, a neko je vrijeme živjela u Antaliji. Roditelji su joj se razveli kada je imala sedam godina, no ona je nastavila živjeti s majkom. 'Velika je stvar odgajati djevojčicu bez oca, pogotovo kada je otac važna figura u fazi razvoja', komentirala je jednom prilikom. U Istanbulu je završila kazališni odjel srednje škole likovnih umjetnosti.

Dugo je igrala odbojku, a neko vrijeme se zanimala za košarku. Trenirala je i tenis, a prije televizijske karijere bavila se i latino plesovima. S četrnaest godina ostvarila je manje uloge u filmovima 'Saskin' (2006.) i 'Beachda' (2008.). Njezina prva glavna uloga bila je u fantastičnoj dječjoj seriji 'Peri Masali' (2008.), a s Kaanom Urganciogluom igrala je u seriji 'Limon Agaci' (2008.) i engleskom filmu 'Hoscakal'.

Sudjelovala je i na natjecanju ljepote i dobila posebnu nagradu žirija na natjecanju European Youth Beauty. Kasnije je postala prva pratilja na izboru za Miss Turske 2010. godine. Pojavila se u mnogim reklamama i zaštitno je lice brojnih brendova. GQ Turkey ju je 2014. izabrao za ženu godine.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Širu prepoznatljivost i pohvale kritike donijela joj je uloga u seriji 'Medcezir', koja se emitirala od 2013. do 2015. i bila je remake američkog hita 'The O.C.' u Turskoj. Uloga Eylül učinila ju je poznatim imenom i donijela joj nekoliko nagrada, uključujući nagradu za najbolju glumicu na 41. međunarodnoj dodjeli nagrada Emmy.

Glumila je u još nekoliko popularnih serija, kao što su 'Lale Devri', 'Fi' i 'İkimizin Yerine'. Njezine izvedbe u ovim produkcijama dobile su pohvale kritičara i učvrstile joj poziciju jedne od najtalentiranijih i najtraženijih glumica u Turskoj.

Bila je uključena u razne dobrotvorne organizacije, a 2018. imenovana je veleposlanicom dobre volje Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Turskoj. Njezino imenovanje bilo je priznanje za napore koje je uložila u podizanju svijesti o ravnopravnosti spolova i osnaživanju žena.

Kad je riječ o privatnom životu, bila je u vezi s Keremom Bursinom, kojeg publika pamti po ulozi Serkana Bolata u seriji 'Miriše na ljubav'. Medijima su bili najdraži ljubavni par jer se nisu nikad libili izaći zajedno pred kamere. Toliko su voljeli publicitet da su neki mediji počeli pisati da je njihova veza zapravo marketinški dogovor i da su prekinuli kad im je marketinški ugovor istekao, a drugi su nagađali da je njihovoj ljubavi presudio predbračni ugovor.

Pisalo se i da je bila u vezi s komičarem Cemom Yılmazom, a trenutno je navodno u ljubavi s pjevačem Mertom Demirom.

Serenay Sarikaya Izvor: Profimedia / Autor: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia