miljenica publike

Tina Vukov: 'Nisam zaljubljive prirode, ali primijetila sam da me tuga najviše potiče na stvaranje'

30.09.2021 u 10:22

Bionic
Reading

Nakon nekoliko godina izbivanja s glazbene scene riječka pjevačica je u ožujku prionula na snimanje albuma s obradama poznatih pjesama. Među njima će se naći i 'Kuća pored mora', Poljubac za zbogom', 'Još samo večeras' i mnoge druge. Tina Vukov je najavila i autorski album, a pričala je o nastupima, prihvaćanju sebe i napisima o njezinom privatnom životu

'Album izlazi u listopadu i to mi je pomalo nadrealno s obzirom na to da je od prvog autorskog albuma prošlo već 15 godina. No, sredinom prošle godine našla sam se na kavi s producentom Zvonimirom Dusperom da osmislimo koncept za novi album i njegov je prijedlog bio napraviti obrade starih klasika za koje je znao da su mi posebna strast. U prvi trenutak bila sam skeptična, ali svidjela mi se ideja da tim pjesmama, koje toliko volim, dam vlastiti zvuk i novi život', rekla je Tina Vukov za Slobodnu Dalmaciju.

Dodala je kako je sama birala pjesme i da svaka pjesma mi ima posebno značenje, pa kaže da joj je ovo 'projekt iz strasti' te da su joj prilikom biranja kriteriji bili i ti da joj vokalno leže te da su pjesme donekle poznate široj javnosti. Poseban gost na albumu i pjesmi 'Kuća pored mora' joj je Matija Dedić.

Rekla je da nema često nastupe, ali da su birani te da uskoro planira promociju albuma, a nakon toga i pojačati nastupe na jesen i zimu. 'Godine donose svoje pa su mi tridesete donijele više mira i prihvaćanja sebe. Kad gledam unazad, vidim gdje sam bila preosjetljiva, ali ne gledam na to kao na greške nego kao vrijedno iskustvo', izjavila je. Priznala je da se nikad ne bi mogla zamisliti u rocku ili elektronici jer su joj ta dva žanra najmanje draga.

Pričala je i na temu pisanja o njezinom ljubavnom životu. 'Uvijek mi je neobično vidjeti sebe u medijima bez glazbenog konteksta, ali s vremenom sam navikla i na to. Ne zamaram se više time što se piše', naglasila je, a otkrila je i koliko zaljubljenost potiče njezino stvaralaštvo.

'Nisam zaljubljive prirode, ali primijetila sam da me tuga najviše potiče na stvaranje. Ona prava tuga koja mi se ne pojavljuje često, ali kad dođe, pročišćava. Tu onda najiskrenije vidim samu sebe i mogu dati najviše emocije', smatra Tina Vukov.

  • +3
Tina Vukov Izvor: Cropix / Autor: Sandra Simunovic / CROPIX