CLARISSA WARD

Tijekom javljanja uživo iz Izraela novinarka CNN-a doživjela raketni napad

10.10.2023 u 09:18

Bionic
Reading

Borbe su eskalirale u Izraelu i Pojasu Gaze otkako je palestinska militantna skupina Hamas pokrenula iznenadni napad proteklog vikenda. Na lice mjesta poslane su televizijske kuće i vojni reporteri, a među njima je i CNN-ova reporterka Clarissa Ward te je tijekom javljanja uživo umalo nastradala

Iako je u svibnju rodila treće dijete, to nije spriječilo 43-godišnju Clarissu Ward da u subotu, nakon prvog napada na Izrael, spakira kofere i otputuje na lice mjesta kako bi uživo izvještavala iz područja sukoba.

Glavna međunarodna dopisnica CNN-a sa svojom je ekipom već odradila nekoliko javljanja uživo, od čega ju je jedno umalo koštalo života. Naime imala je javljanje uživo iz Izraela u trenutku u kojem su iznad nje i ekipe proletjele Hamasove rakete.

U strahu za život, Ward i snimatelji potrčali su prema zaklonu, a cijela snimka uživo je emitirana na CNN-u. U posljednjem trenutku ekipa se sakrila uz sam rub ceste, nedaleko od granice Izraela i Gaze. Stisnuti jedno uz drugo, u jarku uz cestu, oko njih su se čule eksplozije, a snimatelj je više puta rekao: 'U redu je, u redu je.'

Unatoč svemu što se dogodilo i što je proživjela nekoliko sekundi ranije, Ward je kao prava profesionalka nastavila izvještavanje ležeći u jarku i opisujući situaciju koju su gledatelji CNN-a imali prilike vidjeti u javljanju uživo.

  • +2
Clarissa Ward Izvor: Profimedia / Autor: Maria Laura Antonelli/AGF / Sipa Press / Profimedia

'Upravo smo doživjeli ogromnu baražnu paljbu raketa koje su dolazile ovamo, nedaleko od nas, pa smo se morali skloniti ovdje uz cestu', rekla je Ward, dodavši da se nalaze nekih pet minuta udaljeni od granice. Uz to je otkrila da se iza njih čuje i izraelska protuzračna obrana, odnosno raketni sustav Iron Dome (Željezna kupola, op.a.), koja je presrela rakete.