IVANKA, GAL, NATALIE...

Slavne dame poslale javnu podršku: 'Pomolimo se svi - za Izrael, za mir!'

09.10.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Situacija u Izraelu i tamošnje ratno stanje ostavilo je sve bez riječi. Podršku im iz daleka šalju i neke svjetski poznate osobe, koje putem društvenih mreža pozivaju na molitvu i mir

'Ljubav i molitve za narod Izraela', napisala je Ivanka Trump na Instagram pričama, šaljući tako javnu podršku tamošnjima stanovnicima. Najstarija kći bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa preobratila se na judaizam kada se 2009. udala za svog supruga Jareda Kushnera, ortodoksnog Židova.

'Ono što se događa u Izraelu je poražavajuće. Srceparajuće je gledati sve te obitelji, a posebno djecu kako ih tjeraju, napadaju i ubijaju na ulicama. Zamislite da se ovo događa vama? To je nedopustivo', napisala je Madonna u objavi uz video koji prikazuje vremensku crtu nedavnih terorističkih napada.

'Sukobi se nikada ne mogu riješiti nasiljem. Srcem sam za Izrael. Uz obitelji i domove koji su uništeni. Djecu koja su izgubljena. Nevine žrtve koje su ubijene. Pomolimo se svi. Za Izrael. Za mir', dodala je legendarna pjevačica.

Oskarovka rođena u Izraelu, Natalie Portman napisala je da joj je 'srce slomljeno zbog Izraela.' 'Djeca, žene i stariji su ubijani i otimani iz vlastitih domova. Užasnuta sam ovim barbarskim činovima i srce mi puca od ljubavi i molitve za obitelji svih nastradalih', dodala je Portman, koja je onemogućila komentare na svoju objavu.

Izraelka, zvijezda filma 'Wonder Woman', Gal Gadot posvetila je više objava na temu novog rata, a među ostalim i isti video kao i Madonna i napisala u zasebnoj objavi: 'Stojim uz Izrael i ti bi trebao. Svijet ne može sjediti po strani dok se događaju ovi užasni teroristički činovi!'

Zvijezda filma 'Vrisak' Liev Schreiber napisao je na društvenim mrežama: 'Stojimo uz narod Izraela u njihovoj borbi protiv Hamasa i drugih terorističkih skupina. Nadamo se da će ovaj rat što prije završiti, radi mira.'

Glumica Isla Fisher, koja se preobratila na judaizam 2007. neposredno prije vjenčanja sa Sachom Baronom Cohenom, objavila je: 'Nema opravdanja za namjerno ubijanje i otmicu nevinih civila bilo kad i bilo gdje.' Fisher je također objavila sliku izraelske državljanke Doron Asher i njezinih kćeri, za koje se smatra da ih je Hamas uzeo kao taoce u južnom Izraelu.