sjećate li GA SE?

Ted Danson iz hit serije 'Kafić Uzdravlje' nekad je bio pravi zavodnik, a pogledajte kako danas izgleda

04.10.2022 u 06:39

Bionic
Reading

'Kafić Uzdravlje' jedan je od najpopularnijih sitcoma 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća. Prva epizoda serije emitirana je davne 1982. godine, a premda joj se u početku nije predviđao velik uspjeh, osvojila je gledateljstvo i ostala na malim ekranima punih 11 godina. Zahvaljujući svom atraktivnom izgledu i osmijehu, Ted Danson kao glavni lik Sam Malone s ekrana je zaveo mnoge žene diljem svijeta, a jedan je od onih muškaraca koji su 'lijepo ostarjeli'

Dok je kultna serija u petak obilježavala 40. godišnjicu, 74-godišnji glumac osvrnuo se na dane u kojima je posluživao pića kao barmen Sam Malone u udobnom kvartovskom baru u Bostonu, 'u kojem svatko zna tvoje ime'. Ted Danson i danas govori da je bilo vrlo zabavno glumiti zavodnika Sama koji mu je donio dva Emmyja.

'Nevjerojatno. Sjećam se da sam imao 35 godina kad sam počeo', rekao je Danson za Entertainment Tonight. 'Kosa mi je bila smeđa i imao sam je puno', nastavio je Danson. 'Još uvijek se ponekad nasmijem kada gledam seriju. Super je vidjeti i svoje prijatelje te me također nasmiju', priznao je.

'Bio sam blagoslovljen', priznao je Danson na temu uloge Sama. 'Upoznao sam se s ovim poslom preko kreatora serije 'Kafić Uzdravlje' Lesa i Glena Charlesa. Bili su jedni od najboljih u tom poslu', napomenuo je Danson i dodao: 'Sve što radim danas zahvaljujem popularnosti te serije.' Ranije je izjavio da mu je trebalo godinu i pol da se osjeća ugodno glumeći Sama Malonea. 'Nikada nisam išao u barove, nikad nisam osvajao žene', istaknuo je.

  • +3
Ted Danson Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Inače, Danson je u ranoj mladosti trenirao košarku i u uglednoj privatnoj srednjoj školi Kent School bio zvijezda košarkaškog tima. Studirao je na Stanfordu te se počeo zanimati za glumu, a diplomirao je na Sveučilištu Carnegie Mellon u Pittsburghu. Tijekom sedamdesetih snimao je reklame za losione nakon brijanja i muške parfeme, a prva važnija televizijska uloga bila mu je ona u sapunici 'Somerset'.

Mnogi ga se sjećaju iz legendarne komedije 'Tri muškarca i beba' te iz kriminalističke serije 'CSI', kojoj se pridružio u 12. sezoni. Kad je riječ o privatnom životu, već je 26 godina u sretnom braku s holivudskom glumicom Mary Steenburgen.

Prije nje je bio u braku s Randy Danson (od 1970. do 1975.). Potom se nakon dvije godine vjenčao s Candy Coates, a ona je doživjela moždani udar prilikom rađanja njihovog djeteta. Glumac se nekoliko godina brinuo za nju, a usvojili su još jedno dijete. Navodno je bio u vezi i s Whoopi Goldberg. Zanimljivo je to da je Danson oćelavio u ranoj mladosti i od tada nosi periku. Pred kamerama ju je skinuo samo u jednoj epizodi 'Kafića Uzdravlje'.