STARO PRIJATELJSTVO

Tarik Filipović otputovao u Sarajevo i pohvalio se slučajnim susretom s legendarnom Razijom Mujanović na Baščaršiji

19.05.2022 u 08:52

Bionic
Reading

Svaki novi susret sa Sarajevom, za Tarika Filipovića prepun je emocija, a kada još tamo susretne drage ljude koje godinama poznaje i rijetko ih viđa, sreća je još i veća. Upravo takvim jednim susretom pohvalio se na Instagramu

Kako bi i sarajevska publika mogla uživati u njegovom glumačkom talentu i dobroj predstavi, Tarik Filipović prihvatio je poziv Bosanskog kulturnog centra da u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odigra hit-predstavu Satiričkog kazališta Kerempuh, 'Predsjednici & ca (Pretposljednja večera)'.

S njim, koji glumi Franju Tuđmana, su u Sarajevo stigli i Boris Svrtan (kao Josip Broz Tito), Hrvoje Kečkeš (Stjepan Mesić), Siniša Miletić (Ivo Josipović) te jedina dama među njima, Ornela Vištica (Kolinda Grabar-Kitarović).

A kakav bi to posjet Sarajevu bio da se ne pojedu ćevapi, prošeće Bašćaršijom i uživa u ljepotama grada. Stoga ne čudi da je upravo tako Tarik proveo dan nakon predstave, čime se pohvalio na svom Instagramu.

  • +2
Tarik Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Svaki boravak u Sarajevu mi ispuni dušu i jača srce… svaka šetnja čaršijom rezultira sa puno divnih susreta, puno osmijeha i smijeha… slučajni susret sa mojom dragom Razom bio je šlag na tortu', napisao je ispod fotografije na kojoj pozira sa nekadašnjom legendarnom košarkašicom Razijom Mujanović.

Nije trebalo dugo da krenu komentari oduševljenja, a oglasila se i sama Razija, koja je Filipoviću ostavila emotikone srca. Sve je nasmijao i jedan komentar o ćevapima: '10-tka u pola je pukla, oči te odaju', napisao je pratitelj, na što je Tarik Filipović, stavivši emotikone koji plaču od smijeha, odgovorio: 'Petica jer sam ručao 10 min prije.'

.