FILM IZ 2012. GODINE

'Tajni agent' - klasični triler u potpunosti vrijedan gledanja

08.01.2023 u 19:05

Bionic
Reading

'Tajni agent' koliko kompleksan, toliko i zabavan triler koji bi bila prava šteta propustiti

Tajni agent (Cleanskin), špijunski triler iz 2012. godine, a koji redateljski, ali također i scenaristički te produkcijski potpisuje Hadi Hajaig, jedan je od najboljih audiovizualnih dokaza da najpoznatiji uživatelji čaja na svijetu ne znaju raditi samo odlične krimiće!

Smrtonosna utrka s vremenom

Ewan, a kojeg tumači jedini glumac podjednako poznat kako po svom glumačkom umijeću, tako i po sklonosti 'umiranja' na velikim i malim ekranima, odnosno legendarni Sean Bean, tajni je agent MI6-a koji se nikada nije uspio oporaviti od gubitka voljene supruge tragično stradale u terorističkom napadu.

Osim toga, Ewan je istovremeno i tjelesni čuvar, a tijelo koje (ubrzo će se ispostaviti bezuspješno) čuva ono je stanovitog trgovca oružjem Harryja (Sam Douglas, Zdrpi i briši, Ubijanje Eve, Oči širom zatvorene) koji će svoj život - baš kao i aktovku punu plastičnog eksploziva - izgubiti u vatrenom okršaju s islamskim ekstremistima, odnosno teroristima Ashom (Abhin Galeya, Mirotvorac) i Paulom (Tariq Jordan, Zakon i red: UK).

Nakon što upravo spomenuti dvojac plastičnim eksplozivom raznese popularan londonski restoran, Ewanu će njegovi nadređeni povjeriti zadatak njihova pronalaska i eliminacije, ali također i odriješiti ruke te mu za pomoćnika dati neiskusnog agenta Marka (Tom Burke).

Dijelom klasični napeti triler, a dijelom ozbiljna karakterna drama koja se uspješno hvata u koštac s kompleksnom te još uvijek gorućom problematikom, Tajni agent dostupan je na streaming servisu Pickbox NOW.