TKO JE ZNAO?

Svoje namjere otkrila je budućem kralju samo tri dana prije nego je za to doznao svijet

11.01.2024 u 23:05

Bionic
Reading

Iako je izgledalo kako je sve pomno i dugo planirala, te svoje namjere podijelila s najbližim članovima obitelji, osobito sinom, prijestolonasljednikom Frederikom, čini se da je danska kraljica Margrethe svoju odluku donijela preko noći

Da ni najbliži članovi danske kraljevske obitelji nisu znali kakve brige more kraljicu Margrethe posljednjih dana 2023. godine potvrdilo se nakon što je u medije procurilo da je ona svoje planove sinu, prijestolonasljedniku Frederiku, otkrila samo tri dana prije negoli je sve u novogodišnjoj noći iznenadila objavom o abdikaciji.

Tu vijest otkrio je glasnogovornik palače, koji je za danske novine Berlingske rekao kako je kraljica obavijestila obojicu svojih sinova, princa Frederika i princa Joachima, o svojoj odluci 28. prosinca.

NI ZIMA JE NIJE SPRIJEČILA

Posljednja vožnja zlatnom kočijom: Danska kraljica oprašta se od trona

Pogledaj galeriju

Po tome bi se dalo zaključiti kako o svojoj odluci nije dugo premišljala, ali i kako je ona donesena kao slijed događaja koji su potresli kraljevsku obitelj pred sam kraj 2023.

  • +9
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako je ona sama tvrdila u brojnim intervjuima kako nema namjere abdicirati, dajući jasno do znanja da će baš poput svog oca tek smrću prestati vladati Danskom, sve se promijenilo nakon što su prvo španjolski mediji objavili paparazzo fotografije njezinog sina, budućeg kralja Frederika, kako se u društvu atraktivne plavuše provodi po Madridu.

Upravo zbog toga mnogi su uvjereni kako je kraljica tim potezom odlučila spasiti što se spasiti da i spriječiti daljnju sramotu za obitelj.