USLUGA NA ZAHTJEV

Svoje je dugove Nicolas Cage otplatio zahvaljujući ovoj platformi i to nakon što su ga filmski studiji - otpisali

25.03.2022 u 12:57

Bionic
Reading

Prije nekih osam godina do tada velika glumačka zvijezda počeo je doživljavati neuspjehe sa novim ulogama kojim je pretendirao da postanu kino hitovi. 'Čarobnjakov učenik' i 'Ghost Rider 2: Duh Osvete' samo su neki od filmova s kojima nije postigao ono o čemu je sanjao, a onda je sve češće počeo prihvaćati uloge u akcijskim filmovima koji se prikazuju na platformi VOD (Video On Demand, odnosno video na zahtjev)

Uloge su se gomilale, a onda su se pojavili napisi kako je Nicolas Cage spiskao svoje bogatstvo od nevjerojatnih 150 milijuna dolara. Oglasila se i Porezna uprava, kojoj je dugovao 6,3 milijuna dolara poreza za imovinu, zbog čega je počeo prihvaćati apsolutno sve uloge, samo kako bi se izvukao iz silnih dugova.

O tom razdoblju svog života Cage je ispričao sve u novom intervjuu za GQ magazin. 'Imam sve te vjerovnike i poreznu upravu na vratu i trošim 20 tisuća dolara mjesečno pokušavajući spriječiti da mi majku zatvore na psihijatriju, a ne mogu. Sve se dogodilo odjednom', priznao je Cage i otkrio kako je odbio potpisati osobni bankrot, čak i u trenucima kada su mu to osobe od povjerenja savjetovale.

Ponude platforme VOD pomogle su mu da izbjegne sve to, a oskarovac tvrdi kako nikada u životu nije pristao na ulogu u koju ne vjeruje, čak iako bi mu ta uloga donijela milijune.

  • +4
Nicolas Cage Izvor: EPA / Autor: KHALED ELFIQI

'Kada sam snimao četiri filma godišnje, i dalje sam tražio ono nešto u njima gdje bi dao sebe u cijelosti. No, to mi nije uvijek uspijevalo. Neki su bili fenomenalni, kao 'Mandy', no neki jednostavno nisu funkcionirali. No, nikada nikoga nisam dovodio u zabludu da sam samo to radio i da me nije bilo briga što snimama. Stalo mi je.'

Prema pisanju GQ-a, Nicolas Cage službeno je otplatio sve svoje dugove prije godinu i pol, nakon što je potpisao ulogu u filmu 'The Unbearable Weight of Massive Talent'. Riječ je o filmu u kojem Cage glumi fikcionaliziranu verziju samog sebe, a prikazan je i na SXSW Film Festivalu gdje je dobio dobre kritike.

Sam Cage priznao je kako se morao okrenuti filmovi koji se prikazuju na platformi VOD iz jednostavnog razloga - 'njegov telefon prestao je zvoniti', a ponude za studijske filmove prestale su pristizati.